Komentara: 27
Pregleda: 26848
Video

Od subote u 20 časova ukida se javni prevoz i zatvaraju se ugostiteljski objekti i tržni centri

20.03.2020. u 19:24h > 22:37
Izvor: Subotica.com
Od subote u 20 časova ukida se javni prevoz i zatvaraju se ugostiteljski objekti i tržni centri

U Republici Srbiji je registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus. Tokom popodneva preminuo je prvi zaraženi, 59-godišnjak iz Kikinde. Pacijent iz Bačke Topole, kako je ranije rečeno, se uspešno oporavlja.

Tokom večerašnjeg obraćanja premijerka Srbije, Ana Branbić, saopštila je da se od sutra u osam uveče suspenduje javni gradski prevoz. Danas u 12 časova potpuno je ukinut međugradski autobuski i železnički saobraćaj. Postoje planovi da se ukine i međugradski automobilski saobraćaj. Takođe od sutra (subota) u 20 časova stupa na snagu mera zabrane rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

- U ovom trenutku opasnost je velika, pritisak na medicinske radnike ogroman. Sutra predveče očekujemo veliku pošiljku iz Kine, naš najveći avion se vraća iz Šangaja sa zaštititnom opremom. Svi zajedno ćemo se boriti za život svakog čoveka i pojedinca. Učinićemo sve što možemo da u ovoj borbi bude što manje žrtava. Korona virus nije samo jedina bolest sa kojom se borio ovaj čovek, imao je zdravstvene tegobe. Danas smo dobili najveću opomenu koliko je teška borba i izazov sa kojom se suočavamo - rekla je Brnabić.

Među novim merama, koje važe praktično od subote u 20 časova je i zabrana okupljanja na javnim mestima više od 5 građana.

Premijerka je zamolila poslodavce da imaju razumevanje za zaposlene.

- Neka im omoguće da rade od kuće, ako ne mogu, neka se obrate, da pokušamo da im obezbedimo prevoz. Niko neće da propadne ukoliko slabije posluje nekoliko nedelja. Hajde da se strpimo, da jedno vreme razmišljamo o ljudima i da pokušamo maksimalnu solidarnost - dodala je Brnabić.

Na snazi je zabrana izlaska za lica starija od 65 godina u urbanim sredinama i za lica starija od 70 godina u ruralnim mestima. Takođe, važi i zabrana kretanja za sve u periodu od 20 časova do pet ujutru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 27
Pregleda: 26848

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

javni prevoz

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.