Komentara: 0
Pregleda: 2728
Foto

Novosadski bend "Bulka" pobednik 38. festivala "Omladina"

27.05.2019. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Progressive rock/metal bend "Bulka" iz Novog Sada, pobednik je ovogodišnjeg festivala "Omladina" koji se održao u subotu na Stadionu malih sportova. Pored pobednika, subotička publika bila je u prilici da uživa u nastupu još šest takmičarskih bendova i nekoliko specijalnih gostiju.
Novosadski bend "Bulka" pobednik 38. festivala "Omladina"

Stručni žiri doneo je odluku da se sa pobedničkom statuom u rukama, koju je i ove godine izradio subotički umetnik Arpad Slančik, sa festivala vrati bend "Bulka" iz Novog Sada. Pobednički bend nagrađen je i opremom u vrednosti od 50 hiljada dinara, solističkim koncertom u Subotici koji će se održati u septembru ili oktobru, nastupom na "Bedem festu" u Nikšiću i promocijom u emisiji "Bunt" na RTS-u.

- Žiri je imao zaista težak posao, zato što je bilo mnogo različitih stilova, muzičkih pravaca, pa se pored njihovog nastupa i kako zvuče, uzimala u obzir kompletna slika benda, odnosno kako se ponašaju na bini, kakav je njihov pristup festivalu i slično. Bend koji je pobedio je veoma mlad, o čemu dovoljno govori da su pre dve nedelje napravili svoju Facebook stranicu, dok na Youtube-u nemaju još nijedan snimak, a osvojili su prvo mesto. Kada im je uručena statua, kada vidite njihova ozarena lica i koliko se tome raduju, to je potpuno neverovatno i razlog zbog kojeg sve ovo vredi raditi - rekao je Armand Mesaroš iz organizacije festivala "Omladina".

Novosadski bend "Bulka" pobednik 38. festivala "Omladina"

Pored pobedničkog benda, u takmičarskom delu programa nastupili su i bendovi "Johanbrauer" iz Beograda, "Playground hustle" iz Zagreba, "Clyde" iz Novog Sada, "Danga" iz Beograda, "Layka" iz Osijeka i "VHS stereo" iz Užica.

Nakon takmičarskog dela, publika je bila u prilici da uživa u nastupima nekoliko specijalnih gostiju, poput benda "KI" iz Kumanova, pobednika prošlogodišnjeg festivala, zatim benda "Sergio Lounge" iz Beograda, koji je oduševio publiku nešto drugačijim zvukom, ali i instrumentom u obliku šarene tastature. U revijalnom delu programa, nastupili su još i bendovi "Kontradikshn" iz Ljubljane, kao i "Stuttgart online" i "Multietnička atrakcija" iz Beograda.

Novosadski bend "Bulka" pobednik 38. festivala "Omladina"

Prema rečima našeg sagovornika, ovogodišnji festival razlikovao se po tome što na njemu nije nastupilo nijedno poznato, popularno i zvučno ime, već je cilj bio da se "Omladina" vrati omladini.

- Odlučili smo se za mlade bendove, koji su predstavljali jedan skup prošlogodišnjih najistaknutijih bendova. Tako je prošlogodišnji pobednik festivala "KI" iz Kumanova, nastupio je i ove godine kako bi publici pokazao šta je za ovih godinu dana uradio. Potom "Sergio Lounge" iz Beograda kao pobednik prošlogodišnjeg "Demo festa" u Banja Luci i prošlogodišnji pobednik emisije "Bunt", što su dva najprestižnija takmičenja u celom regionu. To znači da ovi bendovi premijerno nastupaju u Subotici i da subotička publika ima priliku da među prvima vidi ono što je aktuelno na muzičkoj sceni u regionu - poručio je Mesaroš.

Novosadski bend "Bulka" pobednik 38. festivala "Omladina"

Festival "Omladina", koji se održavao u kontinuitetu od 1961. do 1990. godine u Subotici, ponovo je zaživeo 2011. godine kada su ga Kornelije Kovač i Gabor Lenđel pokrenuli, a već pet godinu u nizu uspešno ga organizuje Kancelarija za mlade grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019" Festival "Omladina 2019"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2728

Povezana vest

Povezane teme

festival omladina

omladina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.