• Pregleda: 2079

Sve spremno za Festival "Omladina"

Sve spremno za Festival "Omladina"

Festival "Omladina", 38. po redu, održaće se sutra na Stadionu malih sportova. Program počinje u 19 časova, a posle takmičarskog bloka sledi nastup više bendova iz regiona.

- U takmičarskom delu nastupiće bendovi „Johanbrauer“ i „Danga“ iz Beograda, „Bulka“ i „Clyde“ iz Novog Sada, „Playground Hustle“ iz Zagreb, „Layka“ iz Osijeka i „VHS Stereo“ iz Užica – najavio je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade, koja organizuje ovaj značajan muzički događaj.

Pobednik festivala će biti nagrađen opremom vrednom 50 hiljada dinara, solističkim koncertom u Subotici, nastupom na nikšićkom Bedem festu i plasmanu u emisiji Bunt na RTS-u.

Posle takmičarskog programa nastupiće specijalni gosti: „KI“ iz Kumanova pobednik prošlogodišnjeg festivala, „Sergio Lounge“ iz Beograda, pobednik prošlogodišnjeg Demo festa u Banja Luci i prošlogodišnji pobednik emisije BUNT, „Kontradikshn“ iz Ljubljane, „Stuttgart Online“ iz Beograda, „Multietnička Atrakcija“ iz Beograda. Za DJ set koji će da otvori ovogodišnji festival biće zadužen DJ Gustav a after-party biće održan u klubu Mladost.

Koncerti počinju u 19 časova a trajaće do pola časa iza ponoći. Ove godine za realizaciju ovog projekta iz gradske kase izdvojeno je 900 hiljada dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Istina... Odgovori
Jugoslavija i komunizam i sve njihove "vrednosti" nisu umrli. Pored ovog, hm, festivala, sutra će u "Mini Jugoslaviji" biti obeležen 25. maj tzv. "Dan mladosti". Čak će biti položeni venci na spomenik Josipu Brozu Titu i održani prigodni govori a nakon toga će štafeta mladosti biti odneta u Beograd.

Strašno!

Preporučuje se gledanje partizanskih limunada u što većim količinama.
Pero
Nije problem što je narod glup nego što ne zna da je glup jer ga glupim održavaju.
Desetka Odgovori
Omladinskim festivalom vraćamo Subotici sjaj koji zaslužuje. Grad mladih, muzike festivala. Grad iz kojeg se širi dobra muzika i dobre vibracije celom Evropom. Grad u koji će svako poželeti da dodje kao turista a možda i ostane za ceo život. Pitoma ravnica je otvorena za sve mlade, za sve ljude dobre volje. Zvuk tamburice, harmonike, gitare, violine klavira neka nas ponovo spaja i razveseljava.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.