Komentara: 104
Pregleda: 13519
Foto

Nemanja Simović novi predsednik FK "Bačka 1901"

17.06.2015. u 21:03h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj vanrednoj Skupštini Fudbalskog kluba "Bačka 1901" na dnevnom redu bila je jedna tačka, a ona se odnosila na izbor novog predsednika kluba. S obzirom da je Nemanja Simović bio jedini kandidat, njegova kandidatura je usvojena sa 21 glas za.
Nemanja Simović novi predsednik FK "Bačka 1901"

U sali Otvorenog univerziteta danas su bila prisutna 24 člana Skupštine, a 21 je učestvovao u glasanju. Posle izbora na novu funkciju Simović se obratio prisutnima i pored planova koji se odnose na buduće aktivnosti i pravce delovanja kluba predstavio trinaest članova Upravnog odbora, a dva će naknadno saopštiti.

Pored predsednika Nemanje Simovića, članovi Upravnog odbora su: Ivan Stantić (potpredsednik), Slobodan Milošev (direktor JKP "Čistoća i zelenilo"), Dragan Andrić (diplomirani pravnik), Aleksandar Aleksić (direktor JP "Suboticatrans"), Martin Bačić (advokat), Milorad Sljepčević (direktor JKP "Parking"), Dragoslav Radonjić (PBG inžinjering), Zoran Marković (stručni saradnik za investicije AD "Tržnica"), Željko Knežević (KM komerc), Ilija Vukanović (član IO FSS), Perica Savić (Integral) i Ljubiša Marković (vlasnik pp).

Nemanja Simović novi predsednik FK "Bačka 1901"

Simović je pozvao sve članove i one koji žele dobro ovom klubu na saradnju, da se aktivno uključe i doprinesu boljem funkcionisanju kluba sa svojim sugestijama, ali i kritikama koje će pomoći da se Bačka izdigne iznad svih problema i suprotstavi svim izazovima koje nosi takmičenje u amaterskom rangu.

- "Neka današnji dan bude prekretnica, dan kada ćemo sve ružno ostaviti iza sebe i krenuti napred. Ta neka sredstva sa kojima Bačka raspolaže su umesto prednost, po pravilu bila kamen spoticanja. Klub nije koristio mogućnost da aplicira na republičke i pokrajinske konkurse, valjda se smatralo da tako nešto nije potrebno. Imamo dobre reference, izuzetnu tradiciju, omladinski pogon i ispunjavamo praktično sve uslove da konkurišemo za ta sredstva" - izjavio je Simović i dodao da očekuje poboljšanje saradnje sa Fudbalskim savezom Srbije, ali i nastavak negovanja rada sa omladinskim pogonom koji je budućnost ovog kluba.

Nemanja Simović novi predsednik FK "Bačka 1901"

Što se tiče infrastrukture novi predsednik najavio je radove koji će poboljšati uslove kako na terenu tako i oko njega, a što je i jedan od razloga zašto ovaj klub neće u narednoj sezoni nastaviti takmičenje u višem rangu.

Pre izbora novog predsednika usvojene su ostavke Dragoslava Radonjića i Mladena Magdanovskog.

Ni ova sednica nije mogla da prođe bez "varnica" koje su umalo dovele do fizičkog sukoba dve frakcije, ili bolje reći dva člana koja su na vrlo neprimeren i nedostojan način prvo komunicirali, a zatim je i umalo došlo do fizičkog obračuna.

FK "Bačka 1901" je sezonu u Srpskoj ligi, grupa "Vojvodina" završila na trećoj poziciji, ponajviše zahvaljujući rezultatima ostavrenim u prolećnom delu, ali što je još važnije afirmisani su novi igrači i postavljeni su zdravi temelji koji će u budućnosti mnogo značiti samom klubu, ali i partneru FK "Spartak". Novi predsednik naglasio je da klub mora da širi krug prijatelja, a u tom smislu i da traži nove partnere koji mogu biti i najveći klubovi u Srbiji kao što su Crvena zvezda i Partizan, ali i drugi klubovi iz regiona.

Nemanja Simović novi predsednik FK "Bačka 1901"

Simović se na kraju zahvalio svima koji su doprineli da prethodna sezona za Bačku bude veoma uspešna, posebno stručnim radnicima koji su selektirali tim i uspešno ga vodili tokom sezone.

- "Činjenica je da imamo dobar tim, ali isto tako neosporno je da je tim i skup, pogotovo za današnje uslove i moraćemo da revidiramo primanja svakog ponaosob, od igrača pa sve do stručnog štaba i članova uprave. Razgovaraćemo sa svakim igračem i pokušaćemo da utvrdimo njegova realna primanja, ali da to bude i ispoštovano kada dođe vreme za isplatu" - zaključio je Simović.

Izvor: Subotica.com
Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba) Vanredna sednica FK "Bačka 1901" (izbor predsednika Kluba)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 104
Pregleda: 13519

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.