Komentara: 20
Pregleda: 9273
Foto

Novo lice stadiona FK "Bačka 1901"

23.09.2015. u 09:59h
Izvor: Subotica.com
Za relativno kratko vreme stadion nastarijeg srpskog kluba dobio je novo, osveženo lice pa je tako ambijent boravka i igranja sada znatno prijatniji, a radovi će se nastaviti kako na glavnom objektu i tribinama, tako i na okolnim terenima gde treniraju prvotimci, ali i deca, budućnost kluba. Sređene su svlačionice i druge pomoćne prostorije, zamenjen je krov, poboljšana travnata podloga, ali tu se ne staje. Ovo je još jedan dokaz da se sve može kad se hoće, ali i još važnije - kada se zna.
Novo lice stadiona FK "Bačka 1901"

Posle kompletnog renoviranja krova i prostorija u glavnom objektu, lepo vreme je iskorišćeno da se urade građevinski radovi na spoljnoj fasadi glavne tribine. Iako je Bačka odigrala već dve utakmice na "osveženom" stadionu, već u subotu protiv Radničkog iz Šida imaće priliku iz prvih redova da gledaju meč u crveno-belim stolicama, neposredno uz teren.

Povodom svih ovih radova popričali smo sa Nemanjom Simovićem, predsednikom FK "Bačka 1901" i zamolili ga da rezimira prethodni period, kao i da nam nagovesti šta nas čeka u narednom periodu.

Svakom novoizabranom rukovodstvu pa i u okviru sportskog kluba običaj je da se da neki rok od 100 dana nakon čega se pravi presek između datih i ispunjenih obećanja. Izborna skupština je održana 17. juna tako da za par dana navijači Bačke očekuju i vaš izveštaj?

- U protekla 3 meseca novi Upravni odbor je u klub doneo pre svega neophodan mir, a onda su se rezultati u izgradnji nove sportske infrastrukture počeli nizati jedan za drugim. Prvo smo u celosti zamenili dotrajalu krovnu konstrukciju i postavili novi krov na tribinama. Ograda oko terena je u jednom delu bila toliko loša da smo je uklonili i postavili novu.

Izvršeno je busenovanje glavnog terena tako da nam na kvalitetu travnate podloge danas mogu pozavideti i neki superligaški timovi. Usledili su radovi na uređenju fasade na glavnoj tribini kao i na betoniranju zaobilaznice u krugu samog sportskog centra. Nakon toga smo postavili nove podove u svlačionicama, a zatim u celosti izbetonirali nove tribine uz sam teren na koje smo postavili nove plastične stolice. Na taj način smo obezbedili mnogo veći komfor za svakog posetioca i mislim da je stadion Fudbalskog kluba "Bačka 1901" danas jedno prijatno mesto za boravak naših sugrađana.

Novo lice stadiona FK "Bačka 1901"

Kada preuzmete vođenje jednog sportskog kluba morate biti spremni da ćete se skoro svakodnevno susretati sa manjim i većim problemima. Rešavali smo ih redom. Obezbedili smo novu tehnologiju za održavanje terena, nove mašine za nesmetani rad ekonomata kao i veliku količinu nove sportske opreme za igrače.

Zamenjena su sva polomljena stakla i postavljena nova, kako na ogradi glavne tribine tako i u unutrašnjim prostorijama. Unutrašnja stolarija je ofarbana, a spoljna se zamenjuje novom PVC stolarijom. U okviru samog sportskog centra obezbeđene su prostorije za adekvatan smeštaj i ishranu igrača. Kako nam potvrđuju sami igrači kvalitet ishrane i smeštaja je sasvim zadovoljavajući uz napomenu da je i njima olakšan način funkcionisanja kada sve neophodno imaju u okviru sportskog centra.

U samoj organizaciji kluba napravljen je značajan iskorak formiranjem sponzorskog tima i uz konstataciju da je obezbeđen kvalitetan prevoz za odlazak na gostovanja jasno je da smo zaokružili potrebnu celinu i da danas funkcionišemo kao ozbiljan sportski kolektiv.

Ipak pretpostavljamo da ste zatekli i određene probleme, pa i neka nenamirena potraživanja?

- U Bačku sam došao da probleme rešavam, a ne da pričajuci o nasleđenim problemima tražim alibi za svoj eventualni nerad. Život u Bačkoj nije počeo mojim dolaskom, niti će se završiti mojim odlaskom - ja sam tu da kao deo sistema u periodu na koji sam izabran ostavim što dublji trag i da zajedno sa Upravnim odborom realizujemo što više infrastrukturnih projekata. Sasvim sam zadovoljan kako to za sada funkcioniše.

Novo lice stadiona FK "Bačka 1901"

Bačka se i ove godine takmiči u Srpskoj ligi, iako mnogi smatraju da ima kvalitet za rang više, ali po prioritetima odlučeno je da će se na tome raditi u sezoni 2016/17. Ovo je treća sezona od povrataka u SLV - kakve su rezultatske ambicije kluba u tekućem prvenstvu?

- Upravni odbor je izabran na period od dve godine. Prioritet nam je od početka dovođenje stadiona u funkcionalno stanje jer je nerealno bilo pričati o plasmanu u viši rang takmičenja dok vam vreba opasnost da se krov na tribini uruši. Imamo dobar tim, uz malo teži raspored na startu prvenstva osvojili smo sasvim dovoljno bodova. Uvek naravno može i bolje, ali prvenstvo je dugo i siguran sam da imamo kvalitet za plasman među prvih pet mesta na tabeli. Za naredno prvenstvo tokom naše druge godine mandata akcenat ćemo staviti na rezultatski uspeh. Od samog početka ekipa će biti koncipirana za ostvarenje plasmana u viši rang takmičenja i siguran sam da ćemo u tome uspeti.

Planovi u narednom periodu?

- Ima ih naravno. Vodimo intenzivne razgovore sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport oko obezbeđivanja sredstava kako bi smo postavili novi digitalni semafor. U pregovorima smo sa jednim klubom iz Mađarske koji želi da nam ustupi kompletan teren sa veštačkom travom koji su oni koristili svega 6 meseci pošto su u međuvremenu dobili novi od svog nacionalnog saveza. Taj teren bi postavili na naš pomocni teren koji se nalazi iza glavne tribine pošto on po rečima stručnjaka zahteva najmanje pripremnih radova za njegovo postavljanje.

Novo lice stadiona FK "Bačka 1901"

Teren bi bio namenjen polaznicima škole fudbala čije prostorije trenutno takođe renoviramo kao i svim mlađim selekcijama počevši od pionira, preko kadeta pa sve do omladinske selekcije.

Važno je napomenuti da sve navedene selekcije učestvuju u svojim ligaškim takmičenjima kao i da broj dece u školi fudbala svakodnevno raste što je potvrda da i roditelji prepoznaju naš trud i želju da uslove u kojima borave njihova deca što više popravimo. Lepo ih je videti vikendom kada se rastrče po terenima sportskog centra ili kada organizovano odlaze na gostovanja. Upravo oni su naše blago i budućnost.

Fudbalski klub "Bačka 1901" je jednostavno brend koji se mora poštovati i negovati, zaključio je Simović na kraju intervjua.

Izvor: Subotica.com
Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama Postavljanje stolica na pomoćnim tribinama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 9273

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.