Komentara: 12
Pregleda: 9901

FK "Bačka 1901" uspešno okončala sezonu, Simović najavio odlazak

09.06.2016. u 10:13h
Izvor: Subotica.com
Subotički crveno-beli okončali su protekle sedmice uspešnu sezonu tokom koje je postignuto mnogo, kako u pogledu stabilizacije kluba, zatim poboljšanja infrastrukture, ali i pravljenja tima koji je pokazao da može da bude takmac i najjačima u ligi. Kraj sezone ujedno će bti i oproštaj predsednika kluba koji prelazi na novu funkciju na kojoj ne sme paralelno da rukovodi nekim sportskim kolektivom.
FK "Bačka 1901" uspešno okončala sezonu, Simović najavio odlazak

Zavesa je spuštena na takmičarsku sezonu Srpske lige, grupa Vojvodina. Bačka 1901 prvenstvenu trku završila je na šestom mestu sa 44 osvojena boda. Na vreme je obezbedila očekivani  plasman u sam vrh, iako je tim nastupao u podmlađenom sastavu i time još jednom pokazala da je dobra sredina za stasavanje mladih igrača iz omladinske škole, kao i onih koji su na kaljenju iz Spartaka.

- U sezoni kada se praktično pola lige borilo za opstanak u ovom rangu takmičenja i kada je Bačka u nastavku krenula sa podmlađenim timom, plasman u gornji deo tabele je sasvim zadovoljavajući. Većinu utakmica odigrali smo sa šest do osam bonus igrača i na taj način ovu sezonu iskoristili da isprofilišemo veliki broj mladih fudbalera i zato danas imamo Nikića, Vojnića, Milikića i mnoge druge koji su se istakli, kao i one iz Spartaka na pozajmici koji su na svoj način doprineli da Bačka takmičenje završi na šestom mestu. Sve u svemu kada je rezultatski deo u pitanju iza nas je uspešna sezona – kaže Nemanja Simović, predsednik Bačke 1901.

Bačka slavi jubilej 115 godina postojanja. Lepe zamisli i planovi bili su izneti početkom godine. Najavljena je proslava povodom dana osnivanja i dolazak veterana velike četvorke bivše Jugoslavije. Kakve su šanse da se plan realizuje po Simovićevom odlasku?

- Moja želja, kao i ljudi iz kluba bila je da dovedemo veliku četvorku, da se tih 115 godina obeleži što lepše. Sticajem okolnosti odlazim sa mesta predsednika, ali ne sumnjam  da će novo rukovodstvo smoći snage i organizacionih sposobnosti da se u septembru jubilej obeleži kako je zamišljeno. Kontakte koje smo ostvarili sa tim klubovima treba privesti kraju, a od  sekcije veterana očekujem učešće za realizuju započetog.

Pored ostvarenog priželjkivanog plasmana za Bačku je ovo izuzetno uspešna godina čemu je doprinela dobra organizacija. Rukovodstvo izabrano pre godinu dana po dolasku na čelo našeg najstarijeg kluba odmah se prihvatilo posla i realizacije datih obećanja na Izbornoj skupštini. Radilo se na konsolidaciji kluba,  na uređenju sportskog centra kroz infrastrukturne radove. Postavljanjem elektronskog semafora kraj Somborske kapije, tim na čelu sa Simovićem realizovao je isplanirano.

- Postavili smo pred sebe plan i krenuli k orak po korak da realizujemo zacrtano kako bi uspešno sve završili. U saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije promenili smo kompletnu krovnu konstrukciju na glavnoj tribini. Sređen je kružni tok, izgrađene su nove betonske tribine i postavljene plastične stolice. Nova ograda uređena je oko glavnog terena, svlačionice i ostale klupske prostorije su renovirane. Stanje travnate podloge je popravljeno u značajnoj meri, jer su urađena sva neophodna tretiranja i sada slovimo za jedan od najboljih terena ne samo u Srpskoj ligi, nego i u višem rangu takmičenja. Kruna našeg rada u proteklom periodu je postavljanje elektronskog semafora , čime smo ispunili sva data obećanja pri izboru. Sportski kompleks kraj Somborske kapije danas izgleda mnogo lepše i bolje sa novoizgrađenom infrastrukturom, a da je tako potvrđuje i nedavna poseta naših prijatelja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će jedan deo priprema odraditi na našem stadionu – istakao je prvi čovek Bačke.

FK "Bačka 1901" uspešno okončala sezonu, Simović najavio odlazak

Dobra organizacija i rukovodstvo donose rezultate, ali glavni pokretač svega jesu finansije. U vremenu kada svi sportski kolektivi vode borbu sa finansiranjem, uprava Bačke se trudi da sve dogovoreno ispoštuje.

- Potrudili smo se da izmirimo sve finansijske obaveze prema igračima, stručnom štabu, kao i svima zaposlenima u klubu. Sve je isplaćivano na vreme, što je retkost danas u Srbiji u svetu sporta. Obaveze u formi, smeštaja, ishrane i prevoza su isplaćene. Radovi koji su obavljani tokom uređenja sportskog kompleksa su plaćeni, kao i neka prethodna dugovanja , tako da će nekom narednom rukovodstvu ostati mnogo manje briga nego što su nas sačekale pre godinu dana – kazao je Simović i na taj način najavio svoj odlazak iz Bačke: - U junu prošle godine su me izabrali, a u junu ove odlazim sa funkcije predsednika zbog posla kojim ću se baviti u narednom periodu. Radno mesto na koje prelazim ne dozvoljava moje aktivno prisustvo u sportskim kolektivima.

Simović se zahvalio svim članovima Skupštine Bačka što su mu dali mogućnost i učinili čast da vodi klub tako duge tradicije. - "Bačka 1901 je jedan stabilan i ozbiljan sportski kolektiv i kao predsednik u odlasku želim sve najbolje onima koji preuzmu klub" - zaključio je Simović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 9901

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.