Komentara: 14
Pregleda: 3131

Nastavlja se akcija "Ombudsman bliži građanima"

09.09.2013. u 13:48h
Izvor: RTV City
Akcija kancelarije gradskog ombudsmana u prigradskim MZ se nastavlja. Građani koji žele da izlože svoj problem i da se posavetuju sa ombudsmanom oko prava koja su im eventualno uskraćena mogu to učiniti u terminima koji su određeni u prethodom krugu obilazaka.
Nastavlja se akcija "Ombudsman bliži građanima"

Akcija kancelarije ombudsmana će trajati sve dok traje teška ekonomska situacija među građanima a ovo je način da se u 18 prigradskih MZ izađe u susret onima koji su u najtežoj situaciji i kojima dolazak u grad predstavlja dodatni trošak.

„Mislim da se zaključak o opravdanosti ili neopravdanosti ove akcije za sada ne može izvesti. Javnosti sam dao izveštaj gde se vidi da smo imali između 150 i 160 stranaka. Ljudi treba i da se naviknu i da znaju da imaju ovu uslugu.“ - izjavio je Zlatko Marosiuk, lokalni ombudsman

Ombudsman Zlatko Marosiuk i dvoje njegovih zamenika obilaziće MZ po redosledu koji je ustanovljen u prvom delu godine. Tako će prvog utorka u mesecu ombudsman biti u Bikovu, drugog u Verušiću i Višnjevcu, trećeg u Maloj Bosni i Đurđinu a četvrtog u Čantaviru i Bačkom Dušanovu. Sredom će građane primati prvo u Bajmoku i Hajdukovu potom u Tavankutu, u Starom i Novom Žedniku a nakon toga u Ljutovu i Mišićevu. Prvog četvrtka u mesecu priliku da razgovaraju sa ombudsmanom imaće građani Bačkih Vinograda i Šupljaka a nakon toga građani Kelebije i Palića. Prijem građana će trajati od 9 do 13 časova s tim da ukoliko bude većeg interesovanja ostajaće se i duže.  Ombudsman napominje da je moguće da rada u MZ Kelebija i Palić neće biti jer se građani iz tih naselja uglavnom za pomoć obraćaju gradskoj kancelariji.

„Prošle nedelje sam bio u Bajmoku, imali smo 8 stranaka. Sem najčešće oblasti radnih prava, ovaj put je 5 stranaka bilo iz oblasti socijalne zaštite, zbog siromaštva. I u prethodnom izveštaju sam naglasio da me je dosta začudio socijalni položaj sela. Bajmok taksi se obratio da vidimo šta možemo da uradimo sa neregistrovanim taksistima jer su oni već podnosili prijave pa ću ja videti sa inspekcijskim organima šta su oni tu preduzeli.“ - dodaje Marosiuk

Saradnja sa sekretarima MZ je bila odlična u prethodnom periodu i njihov zadatak će, kao i do sada, biti da obezbede prostor gde se može obaviti razgovor sa građanima u tajnosti, kako to zakon nalaže i da se na oglasnoj tabli u MZ istaknu termini kada će ih ombudsman ili njegovi zamenici obići.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3131

Povezane vesti

Povezane teme

ombudsman

Zlatko Marosiuk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.