• Pregleda: 4111

Zaštitnik građana bliži građanima

Zaštitnik građana bliži građanima

Kancelarija zaštitnika građana Subotice u narednom periodu organizovaće posete prigradskim mesnim zajednicama, gde će na taj način građani moći da iznesu svoj problem bez dolaska u kancelariju zaštitnika koja se nalazi u Gradskoj kući.

Kako je gostujući u sinoć u emisiji “Bez kravate” najavio Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk, posete će se organizovati u prostorijama mesnih zajednica u popodnevnim časovima. Zahvaljujući činjenici da su imenovana i dva zamenika zaštitnika građana, pored ovoga, Subotičani više neće morati da zakazuju dolazak kod ombudsmana, već će svoj problem moći da iznesu dolaskom u kancelariju bez zakazivanja.

Kancelarija zaštitnika građana, kako je najvio Marosiuk, u narednom periodu poboljšaće komunikaciju sa građanima otvaranjem Fejsbuk i Tviter naloga, a građani već sada svoje probleme mogu izneti i putem mejla .

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

19
Nela Odgovori
Kancelarija izaštitnik građana subotičane košta preko milion dinada mesečno , te pare bolje podelit sirotinji , nisam čula da je zaštitnik nekog zaštitio ili vratio prava obespravljenom čoveku.
Vesko Odgovori
Nece se jako uzvrtiti oko obespravljenih radnika, pogotova pomocnica ovog zastitnika građana, koja je prethodno bila predsednik opstinskog suda.Volio bih videti njohov ucinak, koliko su dobili sporova i koliko su pomogli radnicima i građanima.
sos Odgovori
Ako govorimo o ugrozenosti gradjana i dali ono postoji nije potrebno da zastitnik gradjana takozvani ''OMBUDSMAN''ide po mesnim zajednicama,da se raspita o ugrozenosti prava gradjana, MORAO BI DA ZNA DA JE UGROZENO OSNOVNO PRAVO GRADJANA A TO JE PRAVO NA RAD I NORMALAN ZIVOT.Zbog toga ne mora ici po mesnim zajednicama da opravdava svoje postojanje,dovoljno je da potrazi podatke od Republickog zavoda za zaposljavanje.Drugi problem je nepostojanje instrumenta uticaja gradjana na odluke opstinskih organa UPRAVE izmedju izbora.Moje je licno misljenje da u tim oblastima on nema nikakav uticaj zato bi postavio PITANJE njegovog POSTOJANJA I FINANSIRANJA NA RACUN GRADJANA zaposlenih i nezaposlenih..U mesnim zajednicama nece dobiti adekvatne odgovore jer se i tamo malo radi po pitanju gradjana vec i tamo brinu svoju brigu!!!!!!!!
marijana Odgovori
.... zaštitnik građana je bliži vatri ( čitaj: tamo gde je novac ) a ne građanima !!!
tetka Odgovori
Najveći problem je čini mi se u tome što mnogi od nas Službu zaštitinika građana mešaju sa besplatnom pravnom službom. Zaštitnik građana radi u okviru svojih nadležnosti koje su mu dosta ograničene. Na žalost posao i novac nikome nemože dati.

A mnogo više milijona dinara mesečno Suboticu koštaju raznorazne gluposti od kojih narod ama baš nikakve koristi nema.
sos Odgovori
@tetka

Prava ogranicena ,smernice daje VLAST,pa kome on sluzi i sta ce nam,moze od mene slobodno na zavod za zaposljavanje,necemo ni primetiti da ga nema ,jedino stedimo novac.!!!!!
Prijatelj Odgovori
Građani nemaju nikakva prava , ombusman jedno priča a drugo radi, moj prijatelj se lično obraćao obmusmanu da mu pomogne da posle 40 godina staža ostvari pravo na penziju, mogu vam reći da je to bilo gubljenje vremena i godinu dana zavlačenje i mrcvarenje od PIO fonda , Poreske uprave i ombusmana . Smršao je 10 kg , razboleo se i shvatio da su oni svi povezani i da ga samo šetaju. Takve kancelarije i takvi zaštitnici građanima nisu potrebni.
Marko Odgovori
Ja prvi put i cujem da Subotica ima zastitnika gradjana, toliko o tome....
nana Odgovori
Gradska uprava iz budžeta finansira kancelariju zaštitnika građana (parama poreskih obveznika). Koliko gradska uprava radi za dobrobit sugrađana toliko će i ombudsman da im pomaže. Kad nastane problem građani se mahom obraćaju ombudsmanu jer pogrešno misle da će im on rešiti ono što druge institucije nisu. U Srbiji samo 16 opština ima ove kancelarije. Hvalospev o pomoći radnicima Solida je čist EPP bez ikakve uloge ombudsmana.
maya Odgovori
Treba se prvo raspitati sta je to ombudsman..evo ga copy paste sa sajta

Заштитник грађана (омбудсман) може, по Вашој притужби или по сопственој инцијативи, испитати да ли је неки орган управе према Вама поступао коректно (законито и правилно) када је примењујући прописе Републике Србије одлучивао о Вашим правима, обавезама или на закону заснованим интересима, или утицао на њих. Ако утврди пропуст, односно неправилност, омбудсман ће захтевати да се грешка исправи и предложити начин за то. Заштитник ће реаговати и ако су Вама, групи којој по нечему припадате или свим грађанима угрожена или могу бити угрожена људске или мањинске слободе и права предвиђена Уставом и обавезујућим међународним документима. Посебну заштиту омбудсмана уживају деца, особе са инвалидитетом, лица лишена слободе, жене (у остваривању принципа равноправности полова) и припадници националних мањина у остваривању додатних индивидуалних и колективних права. Од контроле Заштитника грађана изузети су Народна скупштина, председник Републике Србије, Влада, Уставни суд, судови и јавна тужилаштва.

ovo su mogli i novinari da napisu, da vi ne bi trosili vreme zakomentare

sajt
http://www.ombudsman.rs/
sos Odgovori
@maya;

HVALA,; ''Posebnu paznju ombudsmana,uzivaju deca,OSOBE SA INVALIDITETOM,itd'' .Pa sta uradi ombudsman po pitanju zaposljavanja invalida,zakon nije postovan i grad placa debelu kaznu i dali je potreban komentar.!!!
janko Odgovori
ocito da ove komentare pisete vi koji niste imali problema i koji se nikada niste obracali obudsmanu. najlakse je blatiti jedinu redovnu instituciju u ovom gradu. meni je on jedini pomogao kada sam imao problem.
kojot Odgovori
Ocito da zbog takvih sto su svim i svacim zadovoljni nama ovako i ide u drzavi.
kukulele Odgovori
Neko mora du bude dežurni krivac! Kakao vas nije sramota?
Neja Odgovori
Ja sam pre nekih godinu imala problema i moram da pohvalim gospodina Marosiuka sto mi je izasao u susret i pomogao koliko god mu je bilo u moci.
baćo Odgovori
Gospodine Marasjuk kako ste reagovali na probleme osoba sa invaliditetom u Željezničaru. Lažna obećanja i odlaganje ne rešava probleme evo vam prave prilike za potvrdu opravdanosti postojanja vaše kancelarije.
Vuk Odgovori
Zaštitnik je miljama udaljen od poštenih obespravljenih građana , kao i gradski sindikat.
lakumity103 Odgovori
maja
Pa vlada i sudovi prave najviše s...ja u ovoj zemlji. Izgleda da jedino nisu izuzeti od EU.
maya Odgovori
ma jasno je meni kako funkcionise ova drzava, samo mislim da treba prvo znati ko je sta duzan da radi, pa onda na temelju toga kritikovati, a ne ocekivati da jedna javna sluzba radi nesto za sta nije ovlašćena.
A ko krsi zakone, i da li ih sprovede, znam...kako to resiti ne znam
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.