Komentara: 7
Pregleda: 6912
Foto

Na 18. Interetno festivalu gotovo hiljadu izvođača

06.08.2019. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Mađarskog kulturnog centra "Nepker", 18. po redu Interetno festival održaće se od 22. do 26. avgusta u Subotici. Ove godine, posetioce očekuju nastupi čak 950 izvođača i učesnika, a tokom trajanja festivala, biće organizovani i Interetno dani u Kiškunhalašu, Srbobranu i Senti.
Na 18. Interetno festivalu gotovo hiljadu izvođača

Pre 18 godina, Mađarski kulturni centar "Nepker" ucrtao je Suboticu na mapu folklornih festivala, kada je Interetno započeo svoju istoriju kao jednodnevni festival. Danas je to višednevno dešavanje širokog dijapazona umetnosti, koje je tokom godina održavanja posetilo više od 250 hiljada posetilaca, zbog čega organizatori s ponosom ističu da je Interetno jedan od najistaknutijih festivala u regionu.

- Izuzetno mi je drago i ushićen sam što ove godine slavimo punoletstvo našeg festivala - rekao je Bela Bodrogi, direktor Interetno festivala, poručujući da će u organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg programa učestvovati 100 volontera. - Posebno nam je drago što ćemo ove godine pokušati da dobijemo sertifikat i kvalifikaciju našeg festivala od strane mađarskih folklornih festivala, što predstavlja izuzetan rank.

Na 18. Interetno festivalu gotovo hiljadu izvođača

Na predstojećem Interetno festivalu nastupiće čak 950 izvođača i učesnika. Na pozornici festivala zaigraće 750 plesača iz 23 domaće i sedam stranih plesnih grupa iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije, Rusije. Gotovo 450 dece pokazaće svoje umeće na smotri mađarskih dečijih ansambala iz cele Vojvodine, 80 muzičara zabavljaće publiku svojim koncertima, uključujući i nastupe Petera Novaka i orkestra Etnofon, dok će, kao stalni gosti festivala, nastupiti ansambl Ravnica. U festivalskom klubu, publika će biti u prilici da čuje Reginu Zaboš zajedno sa Nevenom Pejčić, kao i Mozeša Sabadija sa svojim bendom.

Kao i prethodnih godina, program će se odvijati u Etnopolisu, na glavnom trgu Subotice i u prostorijama Mađarskog kulturnog centra "Nepker", a prateća dešavanja festivala uključuju vašar starih zanata, na kojem će biti preko 100 izlagača, vinara i različitih gastronomskih specijaliteta, međunarodni konkurs i izložbu pristiglih radova od nazivom "Ex-Libris" i igraonicu na otvorenom pod nazivom "Zlatna Kapija".

Na 18. Interetno festivalu gotovo hiljadu izvođača

Za posetioce festivala je i ove godine pripremljen pasoš za Etnopolis, ispunjen zanimljivim i korisnim informacijama, detaljnim programom, kratkim osvrtom na plesne ansamble i bendove koji će nastupiti, a takođe pruža mogućnost besplatnog ulaska u festivalski klub i kupone za nagradne igre. Više detalja o programu i učesnicima možete pronaći na veb stranici Interetno festivala.

Izvor: Subotica.com
Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala Najava XVIII Interetno festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6912

Povezane vesti

Povezane teme

bela bodrogi

interetno

interetno festival

MKC Nepker

program interetno festivala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.