• Pregleda: 2717

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Od događaja koji je trajao jedno popodne u dvorištu MKC "Nepker", Interetno festival je za 18 godina izrastao u manifestaciju, koja okuplja folklorne ansamble iz celog sveta i tokom pet dana pretvara centar grada u Etnopolis, mesto koje vrvi od muzike, pesme, igre i pozitivne atmosfere i šalje najlepšu razglednicu iz Subotice.
Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Punoletstvo Interetno festivala obeleženo je kako i dolikuje, raspevano i razigrano, zahvaljujući prvenstveno učesnicima, njih oko 950 koji su u naš grad stigli iz Malezije, Bolivije, Kolumbije, Rusije, Mađarske, kao i iz svih krajeva Srbije, ali i publici, koje je ove godine bilo više nego prethodnih.

- Svi oni koji su nastupali ovih pet dana, pokazali su izuzetan talenat i izuzetno veliki profesionalizam. Tako smo ih i odabrali, ali ništa od toga ne bi vredelo, ako vi pozovete najbolje izvođače na rođendan, a ne dođu gosti. Ovoga puta su svi naši sugrađani i svi oni koji borave u Subotici svakoga dana bili ovde, nije se moglo prolaziti koliko je bilo ljudi, nadmašili su sve dosadašnje rekorde posećenosti i po prvi put sam osetio da su živeli zajedno sa izvođačima - rekao je Bela Bodrogi, direktor Interetno festivala.

Petar Salatić, član AKUD "Sonja Marinković" iz Novog Sada, nastupa po internacionalnim festivalima širom sveta, od kojih se, kako kaže, Interetno nimalo ne razlikuje.

- Nedavno smo nastupali u Bugarskoj, pre toga u Slovačkoj, prošle godine smo imali turneju po Poljskoj, Rumuniji, Sloveniji i svake godine imamo po nekoliko nastupa po internacionalnim festivalima. Interetno festival je u rangu sa njima, organizacija je na vrhunskom nivou i osećam se prelepo što sam imao priliku da učestvujem - rekao je Salatić pun utisaka.

Učesnici Interetno festivala koji su u Suboticu doneli deo svoje bogate tradicije i kulturnog nasleđa, otišli su iz našeg grada puni pozitivnih utisaka i to je najlepša razglednica koju smo mogli da pošaljemo u svet.

U Etnopolisu, osim u bogatstvu i šarenolikosti zvukova, pokreta i nošnji, posetioci su imali prilike da uživaju i u ukusima tradicije, u Gastro selu i na Trgu vina, a bio je priređen i vašar starih zanata sa više od stotinu izlagača.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
bona fide Odgovori
Konačno su otišli. Mir u gradu bez "indijanskih" bubnjeva.
Opalac
Udavicemo se u sopstvenoj mrznji.
localhost024 Odgovori
Voleo sam ovaj festival, ali ovo što je bilo ove godine baš i nije nešto. Kažu bio je Gastro kutak, jedan štand sa pljeskama i nekim jelom, kurtoš kolač i churos. To je to????? Pre par godina je bio pravi gastro kutak . Manje politike i biće bolje.
Posetilac Odgovori
Bilo bi dobro kad bi se bina premestila u centar da više ljudi može prići i imati bolji pogled na binu, a ne između drveća, stubova gradske kuće i stajanjem u parku.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.