Komentara: 4
Pregleda: 3995
Foto

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

27.08.2019. u 16:59h
Izvor: TV Subotica
Od događaja koji je trajao jedno popodne u dvorištu MKC "Nepker", Interetno festival je za 18 godina izrastao u manifestaciju, koja okuplja folklorne ansamble iz celog sveta i tokom pet dana pretvara centar grada u Etnopolis, mesto koje vrvi od muzike, pesme, igre i pozitivne atmosfere i šalje najlepšu razglednicu iz Subotice.
Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Punoletstvo Interetno festivala obeleženo je kako i dolikuje, raspevano i razigrano, zahvaljujući prvenstveno učesnicima, njih oko 950 koji su u naš grad stigli iz Malezije, Bolivije, Kolumbije, Rusije, Mađarske, kao i iz svih krajeva Srbije, ali i publici, koje je ove godine bilo više nego prethodnih.

- Svi oni koji su nastupali ovih pet dana, pokazali su izuzetan talenat i izuzetno veliki profesionalizam. Tako smo ih i odabrali, ali ništa od toga ne bi vredelo, ako vi pozovete najbolje izvođače na rođendan, a ne dođu gosti. Ovoga puta su svi naši sugrađani i svi oni koji borave u Subotici svakoga dana bili ovde, nije se moglo prolaziti koliko je bilo ljudi, nadmašili su sve dosadašnje rekorde posećenosti i po prvi put sam osetio da su živeli zajedno sa izvođačima - rekao je Bela Bodrogi, direktor Interetno festivala.

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Petar Salatić, član AKUD "Sonja Marinković" iz Novog Sada, nastupa po internacionalnim festivalima širom sveta, od kojih se, kako kaže, Interetno nimalo ne razlikuje.

- Nedavno smo nastupali u Bugarskoj, pre toga u Slovačkoj, prošle godine smo imali turneju po Poljskoj, Rumuniji, Sloveniji i svake godine imamo po nekoliko nastupa po internacionalnim festivalima. Interetno festival je u rangu sa njima, organizacija je na vrhunskom nivou i osećam se prelepo što sam imao priliku da učestvujem - rekao je Salatić pun utisaka.

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Interetno i ove godine u svet poslao najlepšu razglednicu

Učesnici Interetno festivala koji su u Suboticu doneli deo svoje bogate tradicije i kulturnog nasleđa, otišli su iz našeg grada puni pozitivnih utisaka i to je najlepša razglednica koju smo mogli da pošaljemo u svet.

U Etnopolisu, osim u bogatstvu i šarenolikosti zvukova, pokreta i nošnji, posetioci su imali prilike da uživaju i u ukusima tradicije, u Gastro selu i na Trgu vina, a bio je priređen i vašar starih zanata sa više od stotinu izlagača.

Izvor: TV Subotica
Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje Interetno 2019 - svečano zatvaranje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3995

Povezane vesti

Povezane teme

bela bodrogi

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.