Komentara: 14
Pregleda: 3451

LSV: Zašto je Subotica danas nebezbedan grad?

01.02.2016. u 15:38h
Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Saopštenje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica prenosimo u celosti.
LSV: Zašto je Subotica danas nebezbedan grad?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštirije osuđuje brutalni napad na još jednog građanina Subotice koji se dogodio ovog vikenda. Očekujemo da počinioci budu brzo pronađeni i privedeni pravdi.

Ovo nije prvi slučaj koji je u poslednje vreme zabeležen u Subotici i zbog kojeg je bitno narušen osećaj bezbednosti građanki i građana.

Upravo zato, nadležni državni organi i čelnici lokalne samouprave već danas, moraju da Subotičanima odgovore na pitanje zašto je naš grad, decenijama poznat kao mirna i bezbedna sredina, sada grad u kojem je zabeležen niz brutalnih incidenata.

Subotičani ne zaslužuju da nasilje postane svakodnevnica u ovom gradu. Ne smemo dozvoliti da nasilnici određuju kada i kuda ćemo se kretati, hoćemo li na ulicama šaputati ili se glasno nasmejati.

Ujedno, ovo je još jedan dokaz da je za bolju bezbednost i za efikasniji rad policije potrebna bolja organizacija.  Formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bi upravo to omogućilo. Podsetimo, u vreme dok je postojala vojvođanska policija, Subotica je bila jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji.

Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3451

Povezane vesti

Povezane teme

bezbednost subotica

liga socijaldemokrata vojvodine

bezbednost građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.