• Pregleda: 2975

LSV: Zašto je Subotica danas nebezbedan grad?

Saopštenje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica prenosimo u celosti.
LSV: Zašto je Subotica danas nebezbedan grad?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštirije osuđuje brutalni napad na još jednog građanina Subotice koji se dogodio ovog vikenda. Očekujemo da počinioci budu brzo pronađeni i privedeni pravdi.

Ovo nije prvi slučaj koji je u poslednje vreme zabeležen u Subotici i zbog kojeg je bitno narušen osećaj bezbednosti građanki i građana.

Upravo zato, nadležni državni organi i čelnici lokalne samouprave već danas, moraju da Subotičanima odgovore na pitanje zašto je naš grad, decenijama poznat kao mirna i bezbedna sredina, sada grad u kojem je zabeležen niz brutalnih incidenata.

Subotičani ne zaslužuju da nasilje postane svakodnevnica u ovom gradu. Ne smemo dozvoliti da nasilnici određuju kada i kuda ćemo se kretati, hoćemo li na ulicama šaputati ili se glasno nasmejati.

Ujedno, ovo je još jedan dokaz da je za bolju bezbednost i za efikasniji rad policije potrebna bolja organizacija.  Formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bi upravo to omogućilo. Podsetimo, u vreme dok je postojala vojvođanska policija, Subotica je bila jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji.

Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)

povezane teme

14
AlwaysUltra Odgovori
Pokazali ste vi vase u svoje vreme ! Osim gojenja i luksuznog zivota vaseg vrha stranke bolelo vas sve zivo i za grad i za gradjane !!
ffilozoff Odgovori
Pitanje-Pa vi niste u vlasti SUBOTICE??? Dali ste podrsku Maglaiju i sns-u,a bezbednost nikad losija....Ja i dalje PONAVLJAM,niko se NE oglasava o BEZBEDNOSTI grada Subotice....
Vesko Odgovori
Tako je, p o d r z a v a m, samo i vas presednik treba da pokaze primerom.
hera Odgovori
Kada su izbori onda se svašta priča, a kada prođu izbori niko da spomene tu policiju koji se voze u autima koji se raspadaju, rade u kancelarijama sa raspadnutim inventarom, ugradnju kamera po mesnim zajednicama, pa svaka mesna zajednica može na bar dve tri bandere da montira kamere i da ceo grad bude pokriven kamerama i tako lako lopovima može da se uđe u trag, kako to niko ne spominje, ali pred izbore su svi pametni....
lakumity Odgovori
Sto godina na vlasti u Vojvodini a ovamo plač majke božije.
Veteran Odgovori
Ligaši,pitajte svog lidera,kakva je bezbednost u Novom Sadu i okolini,jer on najbolje zna,iz noćnog života i kafanskih tuča!Nemojte poturati kukavičje jaje nikome,moraš biti primeran,da bih od drugoga tražio isto,a pogotovo ne ligaši,pa gde će veći haos i kriminal od NS?
Margarin Odgovori
Vi ste kao Silvija,u sve se mešate a ništa konkretno da uradite.Bili ste u vlasti,nisam vas čuo za govornicom lokalnog parlamenta!
mile Odgovori
Lsv je tuga cak su i najbedniji pobegli od njih
Miroslav Odgovori
Lepo je kada razmisljate pozitivno.Al vasi kadrovi nisu baš nešto mnogo u tom fazonu.Treba da se pročiste redovi i ima da živnete.[*...*]
uvek u pravu Odgovori
Ne lupajte! Da li bi možda Čanka stavili za ministra te čuvene policije?
Florijan Odgovori
Najbolji ste kada treba nešto kuditi,a kada treba nešto uraditi nigde vas nema.Fotelje bitnije od raje!
mile1 Odgovori
А председник ГО - адвокат! Сутра ће да брани такве.
миле2 Odgovori
@mile1
Браво за коментар!Председник је адвокат кривичар и њему баш овакви и пријају и одговарају. Толико о борби за права народа.
Safet Odgovori
Hhahahahah mile vam suknuo pravo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.