Komentara: 39
Pregleda: 7112

LDP: Građani Subotice žive u strahu!

18.01.2016. u 12:52h
Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Saopštenje Gradskog odbora Liberalno demokratske partije prenosimo u celosti.
LDP: Građani Subotice žive u strahu!

Poštovane građanke i građani Subotice,

Svedoci smo dramatičnog porasta nasilja i kriminala u našem gradu. Tragični događaji, brutalni fizički napadi, prebijanja naših sugrađana, dokazuju da je nasilje u Subotici eskaliralo. Grad noću deluje opustošeno, građani žive u strahu, razbojnici slobodno šetaju i paradiraju ulicama dokazujući svoju moć.

Grad koji je nekada bio oličenje kulture, bezbednosti i tolerancije, odavno više to nije. Savet za bezbednost grada ne reaguje, neshvatajući da je poslednji trenutak za akciju. Rešavanju problema nasilja mora se pristupiti temeljno, bez izgovora i izbegavanja suočavanja sa problemom.

Gradska vlast ima mogućnost, ali i obavezu, rešavanja problema bezbednosti na lokalnom nivou. U njoj sede i predstavnici partija koje čine vlast u Republici. Prema tome, itekako imaju mogućnost da učine mnogo više po pitanju bezbednosti. Pitanje koje se postavlja je: da li žele to da urade?

Subotici nedostaje više policajaca na ulicama, i zato se zalažemo da se po svaku cenu spreče najavljena otpuštanja u policiji, što su u nekoliko navrata najavljivale republičke vlasti. Takođe, smatramo da su dugoročno neophodna takva zakonska rešenja koja će lokalnim samoupravama dati mnogo više prava kada je reč o poslovima vezanim za policiju. Odbornici LDP-a u Skupstini grada redovno ukazuju na ovaj problem i uvek ostaju uskraćeni za odgovor, pošto očigledno gradska vlast ima „vaznija“ posla od brige za bezbednost građana.

Poštovani gospodine gradonačelniče, poštovani članovi Saveta za bezbednost Grada Subotice, predlažemo vam da odmah i bez odlaganja pristupite rešavanju ovog problema. To od vas očekuju svi građani bez obzira na političku opredeljenost. U odbornicima LDP-a, i u svim članovima naše stranke, imaćete u tom poslu korektne i konstruktivne saradnike.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liberalno demokratska partija (LDP)
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 7112

Povezana vest

Povezane teme

LDP Subotica

kriminal

liberalno demokratska partija

obračun sa kriminalom

borba protiv kriminala

nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.