Komentara: 1
Pregleda: 2753

Košarkaši Spartaka protiv Beovuka za nastavak pobedničke serije

03.02.2017. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Posle Smedereva naredni protivnik Subotičanima biće Beovuk 72. Meč se igra u subotu od 17,30 u SC "Vizura sport" u Beogradu. Spartak je favorit zbog boljeg položaja na tabeli, ali ne treba smetniti sa uma da je u prvom ovosezonskom duelu Beovuk naneo prvi poraz (i do sada jedini poraz u Subotici) tada zahuktaloj ekipi Dušana Alimpijevića.
Košarkaši Spartaka protiv Beovuka za nastavak pobedničke serije

Do, nadamo se prvog meča završnog turnira Kupa Srbije ostalo je da se odigraju još dva kola, a Subotičani žele da ga dočekaju u što boljem raspoloženju. Prva stepenica na tom putu je ekipa "Beovuk 72". U najavi tog meča govorili su najefikasniji pojedinac duela protiv Smedereva Nikola Hristov i šef struke Dušan Alimpijević.

- Utakmica nam dolazi dva kola pred Kup, iskoristićemo je da se što bolje uigramo, ne samo za Kup nego sa nova dva igrača koja već imaju značajnu minutažu i ubrzanim tempom ulaze u ritam uigravanja. Ono što je nama važnije pre Kupa su upravo ta dva kola. - rekao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka protiv Beovuka za nastavak pobedničke serije

U utorak u Beogradu održan je žreb za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se od 16-19. februara igrati u niškoj hali "Čair". Spartak će na putu do polufinala za protivnika imati FMP. Ukoliko Spartak prođe ekipu iz pregrađa Beograda ići će na pobednika duela Crvena zvezda - Vršac.  Više o ovome u povezanoj vesti.

Prvi trener Spartaka rekao je da dobro poznaju ekipu Beovuka, ove sezone su već odigrali jedan susret i upravo je ova ekipa prekinula odličan start sezone Subotičana, a posle nje Spartak je nastavio sa odličnim partijama. Subotičani ni u ovom duelu ne beže od uloge favorita, ali odluka o pobedniku se ipak donosi na parketu.

- Svesni smo da je njihov najbolji igrač Fundić, u prvom meču smo to znali ali nismo uspeli da ga zaustavimo, pokušaćemo to da ispravimo na ovom meču. Radi se o igraču koji drugi strelac, drugi po indeksu korisnosti, prvi skakač lige i ne treba biti previše pametan da bi se došlo do zaključka da igra Beovuka umnogome zavisi od ovog igrača. U poslednje dve nedelje na treninzima dali smo akcenat na odbrani i mislim da ćemo to i demonstrirati u Beogradu. U našem igračkom kadru došlo je do određenih promena na bolje pa se tako i podigao  kvalitet i sa pravom se nadamo pobedi u prvom narednom susretu, protiv Beovuka, a onda i nedelju dana kasnije protiv Metalca. - rezimirao je Alimpijević

Nikola Hristov pokazao je protiv Smedereva da je u dobroj šuterskoj formi, a njegovi saigrači tvrde da mu na treningu ide još bolje. Podatak koji ide u prilog tome je da je nedavno na treningu ubacio 34 trojke u nizu.

Košarkaši Spartaka protiv Beovuka za nastavak pobedničke serije

- Beovuk nam je ostao dužnik, to je jedina ekipa koja nas je porazila u Subotici, moramo da popravimo stvari koje su tada bile loše, pre svega iskontrolišemo tu njihovu igru u reketu, zaustavimo njihovog najboljeg igrača Fundića. Imamo dve nedelje dobrih trening iza nas, sve je polako leglo na svoje mesto, novi igrači su se uklopli, očekujem da ćemo još bolje igrati i nadam se pobedi - jasan je Hristov

Meč 16. kola Prve lige Srbije (KLS) između Spartaka i Beovuka 72 igra se u subotu od 17,30 u SC "Vizura sport" u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2753

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.