Komentara: 3
Pregleda: 3930

Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (81:75)

04.02.2017. u 22:20h
Izvor: Subotica.com
"Golubovi" su u okviru 16. kola Prve lige Srbije (KLS) gostovali ekipi Beovuka 72 i upisali šesti poraz u sezoni, večeras rezultatom 81:75. U narednom kolu u Suboticu dolazi Metalac.
Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (81:75)

Beograđani su drugi put ove sezone pobedili Spartak, prvi put u trećem kolu a drugi put večeras u vrlo nezgodnom momentu kada su Subotičanima itekako potrebne pobede zbog samopouzdanja i dobre atmosfere pred završnicu nacionalnog Kupa.

U najavi ovog meča trener Spartaka potencirao je da njegova ekipa mora da izvuče pouke iz prvog meča i jasno je isticao od koga očekuje najviše problema. Tu pretnju na terenu Subotičani su delomično iskontrolisali, ali iz drugog plana su se iskazali neki drugi igrači Beovuka i oni su pokvarili Spartakove planove u ovom duelu.

Beograđani su bolje otvorili meč, poveli i prednost nisu puštali do kraja susreta. Dobro je parirao Spartak u prvoj četvrtini, ali u drugoj opet Beovuk počinje bolje, pravi seriju 7:0 koju prekida trojkom Tresač, međutim domaći još jednom u seriji vežu 9:0, odnosno 13:2 i odlaze na ozbiljnu distancu za ovaj period igre. Spartak je imao prazan hod čitavih 6 minuta.

U drugo poluvreme Subotičani su ušli sa zaostakom od 15 poena (46:31). Usledila je nešto bolja igra i zaostak se sveo na 4 poena (57:53) pred odlučujući period igre. Činilo se da je Spartak pronašao svoju igru i konačno stvari kreću na njegovu vodenicu ali u poslednjih 10 minuta nije bilo dovoljno sveže krvi, raspoloženih strelaca i snage da se zada konačni udarac. Iako je Spartak bio na pragu velikog preokreta do toga nije došlo. na dva minuta do kraja Spartak je imao -2, ali Beovuk veže 5 poena, ponovo se odvaja i ispostavilo se to je bila razlika koju Spartak nije mogao da sustigne do poslednjeg sudijskog zvižduka.

PROBLEMI SA NEVIDLJIVIM PROTIVNIKOM - Puno problema, pogotovo u prvom poluvremenu, igračima pravio je klizav parket, koji je usled kondenzacije i loše ventilacije obema ekipama bio nevidljivi protivnik, pravi izazov, ali i rizik za povredu. U tom periodu igre mnogo se grešilo, teško je bilo imati tečan napad i kvalitetno odigrati napad ili odbranu. Situacija u drugom poluvremenu bila je nešto bolja, a to je uticalo i na kvalitet meča.

Drugi strelac lige, drugi po indeksu korisnosti, prvi skakač KLS, igrač Beovuka 23-godišnji krilni centar Stefan Fundić bio je nerešiva enigma Subotičanima u Subotici, u večerašnjoj utakmici Fundić je postigao 11 poena u prvom poluvremenu, pri tome na parketu nije bio samo 36 sekundi. U nastavku, u narednih praktično još 20 minuta koliko je proveo u igri Fundić je dao samo dva poena, ali je zato u celom meču sakupio 13 skokova, imao 5 asistencija i 6 osvojenih lopti.  Od ostalih igrača Beovuka veliki doprinos su dali Pejić sa 23, odnosno Zekavičić sa 19 poena.

U redovima Spartaka samo tri igrača su bila dvocifrena, Prlja i Nikolić su postigli po 11, dok je Tresač postigao 17 poena uz 5 skokova. Najefikasniji pojedinac iz susreta sa Smederevom NIkola Hristov nije uspeo ni izbliza da ponovi šutersko veče i njegov učinak sveo se na 5 poena za 13 minuta provedenih u igri.

Beovuk 72 - Spartak 81:75 (22:19, 24:12, 11:22, 24:22)

Spartak: Matić 4 (2as), Jovišić 6 (4sk, 1as), Ljubenković 6 (2sk, 6as), Hristov 5, Prlja 11 (8sk, 1as), Nikolić 11 (2sk, 6as), Tresač 17 (5sk, 2as), Miščević 2 (2sk), Jelenić 9 (1sk), Lučić, Kuridža i Andrejević 4 (3sk, 1as)

U narednom kolu u Suboticu dolazi Metalac. Pobeda u tom duelu reklo bi se je imperativ i vrlo je važna pred put u Niš na završnicu Kupa Srbije. Spartak će naredne subote (11. februara od 19,30 časova) dočekati Metalac, a u četvrtak, 16. februara igraće protiv FMP-a u Nišu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3930

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.