Komentara: 18
Pregleda: 4602

Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

29.01.2017. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
U okviru 15. kola Prve lige Srbije (KLS) sinoć u Hali sportova Spartak je dočekao Smederevo i bio uspešniji rezultatom 86:71. Na ovom meču debitovala su dva pojačanja. Naredne subote protiv Beovuka u Beogradu.
Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

Na ovom meču za Spartak su debitovala dva pojačanja, bekovi Ivan Jelenić i Đorđe Tresač, koji nisu ni nedelju dana sa ekipom, ali na već na prvom takmičarskom duelu pokazali su da na njih treba računati.

Iako je Spartak u ovom duelu bio favorit za pobedu, mlada ekipa Smedereva pokazala je takmičarski karakter, kao i da poseduju nekoliko kvalitenih pojedinaca koji su u stanju da svakoj ekipi pomrse planove. Već sada je izvesno da su ispali iz lige, ali motiva za dobar nastup nije im nedostajalo.

Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

Otvaranje meča bilo je nesigurno za obe ekipe, bilo je nekoliko grešaka i čistih situacija koje nisu realizovane, ali prvu četvrtinu ipak Spartak završava bolje i stiče prvu opipljivu prednost (+8).

Drugu četvrtinu Spartak je otvorio serijom 5:0, pogocima Nikolića i sinoć šuterski odlično raspoloženog Hristova. Nisu se predavali Smederevci, koristili su svaku priliku da sačuvaju rezultatsku neizvesnost, čak na momente i delovali sigurnije od Subotičana. Ipak, mogao je Spartak pred kraj poluvremena da prelomi meč i ode na još veću razliku, ali u poslednjem minutu dve "prodate" lopte gosti su iskoristili da smanje zaostatak i sa prihvatljivih -5 završe prvih 20 minuta meča.

Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

U poslednjih 20 minuta Spartak je trebao samo da nastavi dobar ritam iz prvog dela, ali pitali su se i gosti. Dobro su krenuli domaći, ali su u jednom momentu stali, Smederevci su lako probijali Spartakove blokove, igra u defanzivi domaće ekipe je malo popustila i to su gosti vešto koristili. Posle četvrte trojke Hristova Spartak je u 26' minutu otišao na +14 (55:41) ali samo minut kasnije prednost je bila jednocifrena. U poslednjih 10 minuta Spartak je odišao sa +10 (62:52).

U poslednjoj deonici meča proradila je dalekometna artiljerija Subotičana, šutirali su "golubovi" sa svih pozicija i skoro sve je ulazilo (5 uspešnih pokušaja). Gosti više nisu imali snage da pariraju, dali su svoj trenutni maksimum i bili su prinuđeni da polože oružje, ali uz prethodno iskazani žestok otpor.

Spartak je bio prilično siguran u svim segmentima, od šuta iz igre (posebno za tri poena), preko skoka (35/25), a posebno u onom elementu koji se ne očitava u statistici, to su odbrana i pritisak na organizaciju igre protivnika, tokom većeg dela meča. Veći broj minuta žrtvovan je da bi se dva nova igrača što pre uvela u sistem i uigrala za nastvaak prvenstva i kup, a to je donekle i uticalo na povremenu rastrzanost.

Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

Spartak – Smederevo 1953 86:71 (21:13, 16:19, 25:20, 24:19)

Spartak: Matić 8 (2sk, 3os), Jovišić 8 (8sk, 4as, 2bl), Ljubenković 6 (4sk), Hristov 23 (1sk),  Prlja 6 (3sk), Nikolić 7 (1sk, 6as), Tresač 9 (5sk), Miščević 4 (2sk), Jelenić 2 (1sk, 3as), Lučić, Andrejević 13 (8sk).

U redovima domaće ekipe najefikasniji je bio Hristov sa 23 postignuta poena, od čega 7 trojki iz 9 pokušaja. Dvadesetpetogodišnji bek je imao odličnu selekciju šuteva i visok procenat uspešnosti iz igre, a sve to za 21 minut koliko je proveo na parketu.

Što se tiče "novajlija" Jelenić je postigao dva poena i to na samom početku meča kada je zabeležio osvojenu loptu i lako polaganje, imao je tri asistencije, šut za 3 poena ga nije služio (0/5), ali je imao zapaženu ulogu u odbrambenim aktivnostima. Drugi bek, Tresač na debiju je upisao 9 poena uz 5 ofanzivnih skokova, dve osvojene lopte i siguran šut iz igre.

Trener domaćih, Dušan Alimpijević, zadovoljan je pobedom i što je ekipa konačno zaigrala u nešto kompletnijem sastavu, sa dva pojačanja.

- Nismo prikazali neku bog zna kakvu igru, ali izuzetno nam je važna pobeda i to je dan od triglavna faktora koja su uticala na večerašnju lošu igru. Ta opterećenost iz dva poraza, neke atmosfere koja se stvorila i sam značaj ove utakmice. Drugi faktor koji je umnogome pokvario našu igru je je rani ulazak u probleme sa ličnim greškama jedina dva plejmejkera, Nikolića i Ljubenkovića. Treći faktor, možda najznačajniji u ovom momentu, je bio što sa novim igračima smo pokušali i po cenu nekih lošijih minuta iskoristimo njih na terenu ne bi li smo ih što pre i što bolje uigrali. - rekao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka savladali Smederevo (86:71)

Komentarišući sinoćnji nastup jelenića i Tresača trener Spartaka je rekao da to ide u dobrom pravcu i da je zadovoljan kako su se novi igrači za kratko vreme uklopili u sistem.

- Jelenić ima neosporni kvalitet, Tresač je odigrao jednu dobru utakmicu u oba pravca, znajući Jelenića kakav je igrač ja sam siguran da će to biti sve bolje i bolje, ja mu to želim jer on takav pristup ima na svakom treningu - dodao je Alimpijević

Govoreći o nastavku takmičenja sa dva cilja (Kup i Superliga) Alimpijević je rekao da je do kraja prvenstva ostalo da se odigra još dosta mečeva (11 kola ligaškog dela) i da nijedan poraz ni jedna pobeda neće učiniti da Spartak bude eliminisan ili bude siguran učesnik Superlige.

Meč u Hali sportova gledalo je oko 200 gledalaca. U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu ekipi Beovuka (subota, 17,30h) koja je u ovom kolu ubedljivo poražena od trećeplasiranog Borca u Čačku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 4602

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.