Komentara: 10
Pregleda: 3788
Foto

Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (74:94)

23.10.2016. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka poraženi u su trećem kolu Prve lige Srbije od Beovuka sa 94:74. Meč u Dudovoj šumi obeležila su dva različita poluvremena, prvo u kojem su dve ekipe igrale egal košarku i drugo u kojem Spartaka nije bilo, pogotovo defanzivno.
Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (74:94)

Svoj debitatnski nastup u plavo-belom dresu zabaležio je amerikanac nigerijskog porekla Dezi Ibitajo koji je u igra ušao sredinom prve četvrtine, i vrlo brzo pobrao simpatije domaće publike nakon nekoliko atraktivnih poteza, među kojima su bile blokada, siloviti prodori, požrtvovanost u odbrani i dve osvojene lopte.

Tamnoputi bek je poslednjih mesec dana pripema proveo uz KK "Spartak" i kada su su u klubu konačno odlučili da ga zadrže, njegovi papiri sa koledža su kasnili, zbog čega je kasnila i njegova registracija u Košarkaškom savez Srbije. Mladi 24-godišnji amerikanac je konačno dobio šansu da zaigra u subotičkom prvoligašu i već na svom debiju bio najefikasniji u ekipi.

Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (74:94)

Ono čega su se najviše pribojavali u taboru Subotičana bilo je dobro šutersko veče ubedljivo najboljeg gostujućeg igrača Fundića koji je i sinoć bio izuzetno raspoložen, koji je za 33 minuta provedenih u igri postigao čak 38 poena, uz to imao 8 skokova, 3 osvojene lopte i fantastičan procenat šuta iz igre koji je sinoć bio 78,9% (15/19).

Domaći košarkaši loše su otvorili meč i dozvolili gostima da naprave prvu osetniju prednost koja je u jednom momentu iznoslila i +9 (14:23, 7. minut) ali do kraja prve deonice "golubovi" su uspeli da poprave utisak i svedu zaostatak na samo dva poena.

U drugoj četvrtini znatno boja igra Spartaka koji je proradio u svim segmentima igre. Uspostavljena je kontrola igre i činilo se da je početni grč istorija, te da slede bolji minuti za subotički tim. Tako je i bilo tokom većeg dela druge četvrtine. U 15. minutu Spartak je pri rezultatu 34:36 napravio fantastičnu seriju od 12:0 i došao na +9, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani i kvalitetnim rešenjima u napadu. U tom periodu igre u napadu su se istakli Nikolić i Laketa, ali to je bio period igre kada je tim imao čvrstu odbranu i kvalitetan napad.

Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (74:94)

U drugom delu desio se neshvatljiv pad u igri subotičkih plavo-belih. Nije loše počelo u prvih 5 minuta, ali posle povrede plejmerkera NIkolića (distorzija skočnog zgloba) Beograđani su iskoristili prazan hod u igri Spartaka, podigli nivo svoje igre, pritiskali i uspevali da preuzmu kontrolu nad utakmicom.  Svoj košgeterski učinač nemilosrdno je uvećavao Fundić, Spartak nije imao rešenje za njega, kao ni za  Pejića i Vučićevića koji su mu pravili društvo u napadu.

U poslednjoj deonici igrači Spartaka suočeni sa ubedljivim porazom pokušavali su da poprave utisak sa distance, ali ni to sinoć nije išlo većim delom i gosti su to znali da kazne, ali za razliku od Spartakovih igrača koji su žurili, gubili lopte (20 izgubljenih za 40min) i promašivali, igrači Beovuka su znali da je vreme njihov saveznik i smireno su priveli utakmicu kraju.

Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (74:94)

Bez nedovoljno spremnog Puljka koji je nedelju dana odsustvovao sa terena zbog bolesti Spartak nije mogao da računa na standardnog košgetera. Lepu partiju na svom debiju pružio je Ibitajo sa 14 postignutih poena (4sk, 1bl), Hristov je postigao poen manje, dok je Ljubenković sinoć stao na 6 i u drugom delu uklopio se u sivilo kompletnog igračkog kolektiva Spartaka.

Spartak - Beovuk 74:94 (25:27, 20:11, 15:28, 14:28)

Na kraju meča trener Spartaka Dušan Alimpijević nije krio razočaranje partijom koju su pružili njegovi izabranici, kao i činjenicom da je njegova ekipa primila 56 u drugom delu, što je bila posledica izuzetno loše odbrane.

- "Mogu samo da kažem - očaj. Bila je to dosta ružna igra, ispod časti. Možemo da pričamo je ko je igrao, ko nije igrao, možemo reći da mi danas večeras nismo imali plejmejkera na utakmici, da smo ostali bez prvog plejmejkera tokom utakmice, ali glupo je pritai o tome kada imate činjenicu da ste primili 56 poena za jedno poluvreme, to može da opravda 29 datih, ali 56 primljenih ne može." - razočarano govori Alimpijević

Košarkaši Spartaka poraženi od Beovuka (74:94)

Alimpijević se i osvrnuo na nerealna očekivanja od njegovog tima, izdizanje u nerealne visine, čime smatra da im je stavljeno breme favorita posle samo dva prvenstvena kola. Na ovakvu euforiju mladi stručnjak upozoravao je i u najavi ovog meča.

- "Nije mi se otpočetka svidelo što nas neki stavljuju u grupu favorita za top 4, to rade ekipe koje zaista konkurišu za ta mesta, tako pretpostavljam hteli su da skinu pritisak sa sebe,  Vrlo je jasno da smo mi jedna itekako ranjiva ekipa, znao sam da kad prođe jedan talas lažne pozitivne slike koji je nadvladao sve, pa i moje igrače, da će prvo otržnjenje biti grubo, kao ovo danas. Znao sam da će taj momenat doći i drago mi je da se to desilo u ranoj fazi prvenstva jer to će nam pomoći da rasterećenije igramo u nastavku, svesni svojih realnih mogućnosti" - zaključio je šef struke Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72 Košarka: Spartak - Beovuk 72
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3788

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.