Komentara: 7
Pregleda: 10261
Foto

Košarkaši Spartaka izborili Superligu!

12.04.2017. u 20:57h > 23:34
Izvor: Subotica.com
Večeras je spuštena zavesa na sezonu u Prvoj ligi. Tek u poslednjem, 26. kolu Spartak je, na veliko oduševljenje domaće publike, pobedom nad Napretkom (85:70) izborio toliko sanjanu Superligu.
Košarkaši Spartaka izborili Superligu!

Dva i po minuta lopta nije prolazila kroz obruč, a prvi je mrežicu pocepao Ljubenković za vođstvo Spartaka 2:0. Već u sledećem napadu Napredak poravnava, a nedugo zatim domaći vežu 7 poena i odlaze na 9:2. Trojkom Hristova na tri minuta do kraja prve četvrtine Spartak diže prednost na +11 (15:4). Usledila je mini serija gostiju od 5:0, ali je Spartak brzo odgovorio i ponovo vratio na +10.

Drugu četvrtinu Hristov otvara svojom drugom trojkom iz drugog pokušaja za 25:12. Spartak je na početku ove denice u jednom napadu imao čak 5 skokova i na kraju istoga Prlja je uz nesporsku grešku protivnika dva puta poentirao, da bi Ljubenković u nastavku napada dodao još jednu dvojku sa polu distance za sad već ubedljivih +17 (30:13). Usledio je period od nekoliko minuta kada su strelci bili manje efikasni. Prvi se probudio Napredak, Kruševljani su na četiri minuta do kraja prišli na -6 (35:29), ali tu neugodnu seriju gostiju prekida Hristov svojom trećom trojkom. Razigrali su se gosti, nije Spartak bio ubedljiv kao u prvoj deonici, ali uspeli su domaći na prvu dužu pauzu da odu sa +9. Poslednjih pet poena postigli su Tresač i Ljubenković. Domaći su za prvih 20 minuta imali 19 skokova, od čega je čak 8 u napadu.

U nastavku meča prvih par minuta proteklo jeu nešto boljoj igri Napretka, ali Spartak se brzo trgnuo i uspostavio ravnotežu, uspešno branio rezultat, pre svega odličnom i organizovanom obranom, otežavajući tako organizaciju Kruševljana. Nažalost nije bilo prave reakcije u napadu pa se ta dobra igra u defanzivni nije materijalizovala poenima na drugoj strani. Trojkom Jovišića Spartak odlazi na 55:46, Andrejević seče napad gostiju, upošljava kapitena Nikolića koji je precizan sa polu distance za +9 na četiri minuta do kraja. Posle nekolko grešaka Spartaka u napadu u poslednja dva minuta Napredak je nanizao 8 poena i stigao na -5 (61:56). Spartakova klupa reaguje tajmautom, ali ljubenković gubi čistu loptu, na sredini terena i  gosti dodaju još dva poena (61:58). U poslednjem napadu "golubova" Prlja je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja i u četvrtu deonicu ušlo se sa rezultatom 62:58.

Na startu poslednje deonice Ljubenković i Hristov su pokušali za tri poena, ali nije ušlo. Prlja iz ofanzivnog skoka dobija dva bacanja, koja i koristi. Zonskim presingom Spartak osvaja loptu, Hristov probija i polaže za 66:60. Nastavili su domaći agresivnu odbranu, zbunili su Kruševljane i iskoristili neke njihove greške da ponovo steknu opipljiviju prednost koja je na šest minuta do kraja iznosila +13. Na krilima odlično raspoložene publike Spartak je konačno zaigrao sa puno energije i takva igra donela je nagradu u vidu +17 na dva minuta do kraja. Rutinskom igrom poslednjeg sudijskog zvižduka Spartak je ostvario, ispostavilo se ubedljivu pobedu i što je još bitnije - Superligu.

Spartak Napredak 85:70 (22:12, 24:25, 16:21, 23:12)

Spartak: Matić 4, Jovišić 7, LJubenković 6, Hristov 13, Prlja 10, Nikolić 19, Tresač 10, Miščević 3, Lučić, Kuridža, Andrejević 13.

Napredak: Dejvis, Dodić 2, Cvetković, Jeremić 16, Janjić 11, Glišić, Raičević, Milinčić 3, Đorđević 21, Deletić, Mijajlović 7, Marković 10.

Posle dužeg vremena podrška sa tribina Hale sportova bila je na nivou. Apeli košarkaša plasirani kroz medije su očigledno urodili plodom, Subotičani su prepoznali važnost meča i podržali "golubove" do velikog uspeha, plasmana u Superligu.

Već 22. aprila u okviru 1. kola Superlige u Suboticu dolazi Crvena zvezda. Odmah po završetku meča protiv Napretka desile su se velike promene u Spartaku. Više detalja pročitajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak Košarka: Spartak - Napredak
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 10261

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.