Komentara: 16
Pregleda: 12687

Nakon plasmana u Superligu usledio je oproštaj od trenerskog tandema

12.04.2017. u 23:37h > 13.04.2017. u 01:12h
Izvor: Subotica.com
Ovo veče može verovatno da se podeli u dva dela, prvi onaj trijumfalni kada je cela Hala sportova slavila ulazak u Superligu i onaj drugi deo, koji nije direktno otišao u javnost, koji smo sačekali mi iz medija, a to je zvaničan rastanak trenerskog tandema sa Spartakom.
Nakon plasmana u Superligu usledio je oproštaj od trenerskog tandema

Veliko veče za subotičku košarku, Spartak je izborio Superligu. Verovatno se mnogi neće složiti ako kažemo da je naslađe ostalo za kraj, jer sigurno da nije moralo tako, ali ipak desilo se i sada svi ljubitelji košarke u Subotici mogu da slave jer nagrada je stigla.

O samom košarkaškom meču možete pročitati u povezanoj vesti, ovde ćemo se osvrnuti i subjektivno proanalizirati ono što je usledilo posle.

Veče puno pozitivnih emocija začinjeno je konferencijom za novinare, na kojoj smo se, na našu žalost, oprostili od trenerskog tandema Alimpijević - Ljubotina, koji su večeras vodili svoju poslednju utakmicu na klupi Spartaka, barem sa ovom generacijom, jer kako su nam sami saopštili, njihova misija je završena, od ranije je postojao dogovor da se pokuša izboriti Superliga, cilj je na veliko zadovoljstvo svih u klubu i ostvaren. Dvojica trenerskih stručnjaka, dva sjajna čoveka, saopštili su javnosti, preko nas iz medija, da je oproštaj neminovan, da se to znalo znatno ranije i da se u najboljim odnosima rastaju sa klubom.

Nakon plasmana u Superligu usledio je oproštaj od trenerskog tandema

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, tribine su eksplodirale, ovacije su trajale više minuta, publika je aplaudirala igračima, igrači su uzvraćali svojoj podršci. Slavlje igrača i stručnog štaba nastavilo se u svlačioni, zaslužili su da ovu pobedu proslave nešto duže, pa im niko od nas iz medija nije zamerio što smo ih nešto duže čekali, ali nismo ni slutili kakve vesti će nam dvojac saopštiti...

Konferencija domaće ekipe počinje, prvi govori kapiten Nikolić, vidno emotivno uzbuđen kao pravi profesionalac obavio je svoju obavezu, zahvalio se svima na zajedničkom uspehu i najavio bespoštednu borbu u Superligi. Sačekali smo još malo Alimpijevića i Ljubotinu, koji su nas zamolili još malo da sačekamo... nije nam bilo teško, to je bilo par minuta, svi oni su to zaslužili.

Slavilo se u svlačionici, to je bilo evidentno, a onda su ušla već pomenuta dvojica, usledile su čestitke i zasluženi aplauz, a onda je počela konferencija, taj zvaničan deo. Emotivan, kakvog ga nikada ranije nismo videli, Dušan je po ko zna koji put izašao pred medije i započeo svoje obraćanje...

- Želim da čestitam Spartaku i celokupnoj upravi jer zaista su zaslužili ovo, a istinski se radujem što se baš njima to desilo. Ja sam u ovom klubu nešto više od godinu i po dana i za to vreme shvatio sam da su to ljudi koji su dali mnogo da bi omogućili da imamo maksimalno moguće uslove, a kao plod svega toga je ulazak u Superligu. Ne mogu da vam opišem koliko mi je drago i koliko sam srećan što je Spartak već u drugoj sezoni stabilizacije ušao u top 8. Doveden sam u teškoj rezultatskoj situaciji sa ciljem da Spartak opstane u Prvoj ligi, to smo uspeli poprilično ubedljivo, ove godine smo otišli nekoliko koraka dalje, doveli smo velikane srpske košarke u Suboticu. - započeo je Alimpijević emotivno obraćanje

Nakon plasmana u Superligu usledio je oproštaj od trenerskog tandema

Šef struke Spartaka nije propustio da se zahvali na saradnji i medijima, istakavši da je u njima uvek imao podršku i koji su posebno na ovom poslednjem meču prepoznali momenat da se aktivnije uključe u animiranje publike, što je na kraju i urodilo plodom.

TRAŽI SE NASLEDNIK - Predsednica kluba, Josipa Ivanković, koja je ostala na konferenciji za medije, samo je potvrdila već prethodno rečeno, uz komentar da Spartak, iako je od ranije znao za ovaj rasplet, trenutno nema stručnjaka koji će preuzeti kormilo, ali da se na tome intenzivno radi.

- Mnogo mi je drago što sam večeras video ovoliko punu Halu sportova, verovatno najpuniju posle Partizana sa kojim smo odigrali pripremni meč letos, a sigurno najpuniju u prvenstvenim utakmicama - istakao je mladi stručnjak

Ono što je usledilo, šokiralo je sve nas iz medija... u nastavku obraćanja Dušan Alimpijević oprostio se od svih nas, a pre toga od svojih igrača, i najavio da napušta kormilo subotičkog kluba, zajedno sa svojim pomoćnikom Slobodanom Ljubotinom. Oni će svoju trenersku karijeru nastaviti ukoliko već sutra u FMP-u iz Železnika.

- Ovo je odluka koja nije bila donešena preko noći, mnogo ranije smo znali da će do ovoga doći, a odlagali smo koliko smo mogli, sa zajedničkom željom da to bude do kraja prvoligaškog takmičenja, sa nadom da će to biti i Superliga. zahvaljujem se svima na saradnji, Suboticu ću pamtiti po ljudima i uvek ću se rado vraćati u ovaj grad. Hvala svima koji su mi pružili priliku,  imali smo s vremena na vreme razmirica, ali u proseku bila je to vrhunska saradnja. Vidimo se uskoro, već 28. aprila smo sa FMP-om u Subotici  - zaključio je Alimpijević svoje obraćanje

Nakon plasmana u Superligu usledio je oproštaj od trenerskog tandema

Šta reći za Dušana Alimpijevića, a da ne ispadne kao puki hvalospev? O stručnosti neka sudi stručna javnost, smatramo da se kroz rad u Spartaku, a pre toga u Vojvodini, vrlo dobro pokazao, međutim tu analitiku ćemo preskočiti, ali ono što možemo i moramo reći je da je Dušan tokom čitave naše saradnje bio veliki profesionalac, osoba sa izuzetnim manirima, principijelan, strpljiv prema svakom ko mu je prišao da ga nešto pita, nije preskakao ni nezgodna pitanja, trudio se da svima izađe u susret, čak i kada mu nije bilo do razgovora. Pravo je zadovoljstvo bilo raditi sa njim, kao šefom struke, kao čovekom. Smrtno ozbiljan kada je posao u pitanju, a kada god se ukaže prilika pokaže i svoje društveno lice. Zato će nam (sportskim novinarima) mnogo nedostajati, a sigurni smo da će i Subotica nedostajati njemu, što je na kraju krajeva i sam rekao.

Nakon plasmana u Superligu usledio je oproštaj od trenerskog tandema

Za kraj, moramo nešto i da mu zamerimo, pa neka to bude činjenica da je postavio visoke standarde odnosa sa medijima, njegov naslednik moraće baš dobro da se potrudi da bi takvu vezu ostvario, pa posle i održao.

Hvala Dušane, hvala Slobodane, srećno vam dalje trenersko putovanje, ostavili ste dubok trag u subotičkoj košarci, i mi ćemo se sećati vas kao ljudi. Došao je momenat rastanka, želimo vam svu sreću u daljim trenerskim izazovima i ko zna, možda nam se putevi ukrste još koji put. Možda baš Spartak bude igrao protiv FMP-a za titulu, sportski je nadati se, a onda verujemo da će vama dvojici biti najteže.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 12687

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.