Komentara: 1
Pregleda: 2165

Košarka: Neuspešan debi Vidačića, Vojvodina nadigrala Spartak (96:77)

17.12.2017. u 09:17h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Spartaka nije uspela da savlada Vojvodinu u Novom Sadu, na debiju Dragoljuba Vidačića na čelu stručnog šaba. Subotičani su se "lalama" suprotstavili sa samo 9 igrača, bez nekoliko važnih pojedinaca, što se ponovo odrazilo na rezultat.
Košarka: Neuspešan debi Vidačića, Vojvodina nadigrala Spartak (96:77)

Po plasmanu na tabeli Subotičani su bili favoriti, ali desetkovani povredama, sa novim prvim trenerom, nažalost nisu uspeli taj epitet i da potvrde na terenu. Novosađani su dobili sve četiri deonice i zasluženo slavili.

Domaći su odmah na startu preuzeli vođstvo i ispostavilo se nisu ga ispuštali do poslednjeg sudijskog zvižduka. Klupa Spartaka odlučila se da meč započne petorka Gazibegović V., Jovanović, Lučić, Nikolić i Hristov.

Posle dva koša Jovanovića na startu i rezultata 4:4, domaći su napravili seriju 9:0, prvi put se ozbiljnije odlepili, ali "golubovi" su brzo uhvatili priključak i vratili se u meč, odbili napad Novosađana i činilo se uspostavili balans na terenu. Dobro je ušao Spartak u drugu četvrtinu, Vojvodina je bila precizna ali Subotičani su to u prvih par minuta lepo pratili, međutim pri rezultatau 28:25 nova serija "lala" za prednost +9. Pokušavao je Spartak da uzvrati ali čvrsta odbrana domaće ekipe bila je na nivou i prvih 20 minuta završeno je prednošću Vojvodine +7.

Koševima Gazibegovića i Pejića Spartak je na startu treće deonice došao na -3 (44:41), međutim agresivni Novosađani nisu dozvolili Spartaku da priđe još bliže. U 25. minutu meča prvi put je Vojvodina imala dvocifrenu prednost (60:50), što je nateralo Vidačića na tajmaut. Koševima najboljeg pojedinaca Vojvodine Janjića (3+2) domaći odlaze na +15 i ispostavilo se u tim trenutcima lomi meč. U poslednju četvrtinu Vojvodina je ušla sa +16. Nakon tri minuta igre bilo je i +20 (81:61). Spartak je kao i većim delom meča bio prilično neprecizan u šutu, što su Novosađani spretno koristili.

Do kraja meča Vojvodina je rutinski sačuvala sve ono što je gradila tokom čitavog meča, a Spartak je pokušavao da ublaži razliku. Na kraju Novosađani su dobili i četvrtu deonicu i zasluženo pobedili.

Vojvodina - Spartak 96:77 (23:19, 21:18, 28:19, 24:21)

Vojvodina: Zarić 6, Stojanović 6, Berbakov 2, Janjić 23, Bjelica 15, Branković 22, Prica 4, Kovačević 2, Čabrilo, Atanasov 10, Birovljev 6, Matović

Spartak: Jovanović 12 (11 sk), Hristov, 14, Gazibegović S., Nikolić 16 (4 as), Pejić 9 (3 sk), Lučić 9 (5 sk), Kojović, Gazibegović V. 16 (9 sk), Kuridža, Barna 1 (3 sk)

U narednom kolu u Suboticu dolazi Borac koji je iskoristio tri Spartakova poraza u nizu da preuzme treću poziciju. Ovaj duel će se odigrati u petak, 22. decembra, od 18 časova.

Da podsetimo, Spartak je ušao u sezonu sa 6/6, međutim povrede su uzele svoj danak i to se odrazilo na naredne mečeve. Spartak sada ima 7 pobeda i 5 poraza.

Ostaje da se vidi kako će reagovati uprava Spartaka s obzirom na igrački kadar, odnosno raspoloživost igrača zbog povreda, kao i da li će tokom tronedeljne pauze biti novih pojačanja za nastavak sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2165

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.