Komentara: 16
Pregleda: 4330

Košarka: Čanak preuzeo Partizan, Vidačić novi strateg "golubova"

13.12.2017. u 15:28h > 22:58
Izvor: Subotica.com
Nenad Čanak više nije prvi trener Subotičana, njega će naslediti Dragoljub Vidačić. Spartak u subotu igra protiv Vojvodine pretposlednje kolo u kalendarskoj godini.
Košarka: Čanak preuzeo Partizan, Vidačić novi strateg "golubova"

Košarkaški klub "Spartak" ima novog prvog trenera. Promena na čelu stručnog štaba nije posledica nezadovoljstva Kluba dosadašnjim trenerom, Nenadom Čankom, već činjenica da je član Spartakove zlatne generacije dobio poziv da sedne na vruću klupu Partizana, vicešampiona Srbije, što je on i prihvatio.

Nenad Čanak je preuzeo Spartak početkom avgusta prošle godine, neposredno pred početak priprema i za vrlo kratko vreme napravio je odlične rezultate. Ekipa je iz kola u kolo rasla, od samog starta šampionata do današnjeg dana Subotičani su među prve tri ekipe Superlige, ali brojne povrede i odlazak važnog igrača odrazili su se na rezultate. Kako saznajemo zbog par lošijih rezultata Čanku se ni u jednom momentu nije "drmala klupa", ali poziv Partizana je u ovom momentu bio veća inspiracija i izazov, pogotovo što je do nedavno bio član stručnog štaba ovog beogradskog kluba.

Po završetku igračke karijere (1988-2006) Vidačić je počeo trenersku. Radio je sa mlađim kategorijama Vizure i Crvene zvezde. Od 2010. do 2012. je bio trener svog prvog igračkog tima Varde iz Višegrada. U decembru 2012. je postao trener Bosne. U januaru 2014. je podneo ostavku na mesto trenera.

Kako su sinoć preneli beogradski mediji, Čanak je sporazumno raskinuo ugovor sa Spartakom i još to veče se krenulo u potragu za rešenjem na toj poziciji. Kako subotica.com saznaje, novi šef struke Spartaka biće Dragoljub Vidačić. Već sutra bi trebalo da se sazna više detalja oko nove saradnje.

U dvanaestom kolu KLS Spartak će u subotu od 20 časova gostovati Vojvodini u Novom Sadu, koja je pre dva kola nanela težak poraz Metalcu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 4330

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

dragoljub vidačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.