Komentara: 29
Pregleda: 6148

Saopštenje za javnost GrO DS Subotica

06.05.2015. u 16:55h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Informativne službe GrO DS prenosimo u celosti.
Saopštenje za javnost GrO DS Subotica

Gradsko veće je na svojoj prošlonedeljnoj sednici donelo odluku o kupovini kasarne „Kosta Nađ, odnosno tzv. „Prve kasarne“ od Republike po ceni od 3 miliona evra iako postoji sva relevantna dokumentacija koja dokazuje da je kasarnu pre više od jednog veka Grad Subotica podigao svojim novcem na svom zemljištu.

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici smatra da je dogovor sa Republikom morao biti mnogo povoljniji za grad. Takođe, objekti i zemljište Prve kasarne moraju biti rezervisani prvenstveno za razvoj visokoškolskog obrazovanja u Subotici.

Bez unapređenja visokoškolskog obrazovanja, bez otvaranja novih fakulteta, akreditovanih odeljenja fakulteta iz drugih gradova i u, krajnjoj instanci, univerziteta, Subotica će ostati grad bez uslova za dalji razvoj.

Samo ponuda novih visokoškolskih sadržaja može da zadrži najkreativnije mlade u gradu i pruži dostupno fakultetsko obrazovanje i deci iz manje imućnih porodica. U protivnom, plašimo se da će Subotica postati provincijalni grad osuđen na tiho odumiranje.

 // kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 6148

Povezana vest

Povezane teme

DS Subotica

kasarna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.