Komentara: 5
Pregleda: 11439

Korisnicima penzija, privremene naknade i invalidnoj deci jednokratna pomoć od 4.000 dinara

27.03.2020. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Penzije i druga prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja biće isplaćivana jednom mesečno, a korisnici penzija, privremene naknade i invalidna deca dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, usvojeno je na jučerašnjoj sednici Vlade.
Korisnicima penzija, privremene naknade i invalidnoj deci jednokratna pomoć od 4.000 dinara

Isplata penzije i drugih prava odjednom, za ceo mesec, počeće od isplate za mart, a Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplatiće jednokratnu pomoć penzionerima, korisnicima privremene naknade (invalidima rata druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti) i invalidnoj deci (korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje), koji su ostvarili pravo zaključno sa 25. martom ove godine u iznosu od 4.000 dinara, a kojima će rešenja biti doneta nakon tog datuma.

- Kao što je to rekao predsednik Aleksandar Vučić, briga o penzionerima mora da bude na visokom nivou, zato ćemo u narednom periodu nastaviti da se trudimo istim intenzitetom. Želimo da im, u ovim teškim uslovima, obezbedimo što bolje uslove za život i nivo zaštite na najvišem nivou, jer zdravlje naših građana nam je svima na prvom mestu - rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 11439
Povezane teme

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

isplata penzija

penzioneri

penzija

vanredno stanje

deca sa invaliditetom

ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

jednokratna isplata

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.