Komentara: 0
Pregleda: 3504

Humanitarni koncert Subotičke filharmonije za Olivera večeras u Franjevačkoj crkvi

06.10.2020. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Kamerni sastav Subotičke filharmonije održaće večeras, 6. oktobra, humanitarni koncert u Franjevačkoj crkvi, s početkom u 19 časova, a sva prikupljena sredstva namenjena su za lečenje malog Olivera Pala Gajodija iz Bajmoka, koji boluje od teške bolesti.
Humanitarni koncert Subotičke filharmonije za Olivera večeras u Franjevačkoj crkvi

Kako najavljuje Žiga Pal, direktor Subotičke filharmonije, večeras će nastupiti gudači koji će izvoditi  pretežno baroknu muziku, a repertoar će biti prožet i sa nekoliko numera iz perioda klasicizma, te da publiku očekuje bogat program u kojem će sigurno uživati.

- Videli smo da se do sada održalo nekoliko akcija prikupljanja pomoći za malog Olivera i mi smo želeli tome da se priključimo. Ovo je način na koji, kao muzičari, možemo tome da doprinesemo i publika će svoje dobrovoljne priloge moći da odloži u za to predviđenu kutiju, a ja se zahvaljujem svojim kolegama, solistima i muzičarima u orkestru koji su uzeli učešće u akciji, jer mislim da sada radimo dobru i pravu stvar, što bi trebalo i češće da činimo - kaže Pal.

Humanitarni koncert Subotičke filharmonije za Olivera večeras u Franjevačkoj crkviNakon tri godine pauze, Subotička filharmonija je ponovo zasvirala u decembru prošle godine, kada se orkestar okupio zahvaljujući američkoj diskografskoj i producentskoj kući "Parma Recordings" sa kojom je potpisana saradnja i tako sprečeno gašenje ove institucije kulture koja traje duže od jednog veka. Iako su ove godine imali velike ambicije, kriza izazvana epidemijom korona virusa poremetila je zacrtane planove, te je većina nastupa odložena za narednu godinu.

- Nažalost, od početka epidemije ovo je naš prvi koncert, ali se nadamo da ćemo u novembru i decembru uspeti da nastupamo i da makar to bude za ovu godinu. Mnogo toga je propalo, ali za to niko nije kriv. Desilo se to što se desilo, ne samo nama, već celom svetu, ali se trudimo da gledamo u budućnost i da sledeće godine uradimo sve ono što ove godine nismo mogli - poručuje Pal.

Humanitarni koncert Subotičke filharmonije za Olivera večeras u Franjevačkoj crkviBudući da se koncert održava u Franjevačkoj crkvi, iz Subotičke filharmonije mole posetioce da sa sobom ponesu zaštitne maske i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Podsetimo, Oliver Pal Gajodi od prvih meseci života hrabro vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije, a jedina šanska za ozdravljenje je lek koji košta dva miliona evra. Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36
Devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3504

Povezane vesti

Povezane teme

humanitarni koncert

Subotička filharmonija

franjevačka crkva

žiga pal

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.