Komentara: 4
Pregleda: 4177

Treći humanitarni bazar za Olivera u nedelju na Prozivci

02.10.2020. u 18:20h
Izvor: Subotica.com
Na šetalištu kod Gabrić ćuprije na Prozivci u nedelju će se održati treći humanitarni bazar za prikupljanje novca namenjenog za lečenje našeg sugrađanina devetomesečnog Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka.
Treći humanitarni bazar za Olivera u nedelju na Prozivci

Kao i prethodna dva puta, bazar organizuje desetak naših sugrađanki, koje su ovoga puta pripremile zaista bogate sadržaje - tombolu, animatore za decu, školicu sporta, dvorac i tobogan na naduvavanje uz mnoštvo slatkiša, peciva, voća, limunade i soka od cvekle,  igračaka, knjiga, cveća i raznovrsnog asortimana proizvoda, čijom kupovinom će ljudi dobre volje imati priliku da pomognu lečenje malog Olivera.

- Zaista smo dirnute odzivom naših sugrađana koji su nam se priključili i donirali svoje proizvode kako bi prikupili što više novca. Tako ćemo imati licitaciju seta alata za muškarce, donaciju „Himtexcompany“, i ženskog bicikla, dar „Venera bike“ – najavljuje jedna od organozatorki Radmila Vidaković. – Ovoga puta imaćemo i tombolu, koja će koštati 200 dinara, a glavne nagrade su vikendi na Zlatiboru i Vrnjačkoj banji, set alata, dva dečja bicikla i još 50 nagrada. Prodavnica „Fashion kids“ nam je darovala više od 10 pari zimske obuće, „N sport“ tri para „Nike“ patika, a biće još mnogo lepih stavri čijom kupovinom ćemo pomoći da se što pre skupi novac za Oliverovo lečenje.

Školica sporta će organizovati takmičenje za mališane, a nagrade za najbolje pripremio je „Pionir“.
Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Posle mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Posle toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru. Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36
Devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4177

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni apel

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.