Komentara: 44
Pregleda: 9787
Foto

Hala sportova dobila klimatizaciju

07.03.2018. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Hala sportova dobila klimatizaciju

Toplom i ustajalom vazduhu u Hali sportova je odzvonilo. Sistem za klimatizaciju, u koji je uloženo 24 miliona dinara, danas je svečano pušten u rad i zahvaljujući njemu subotički sportisti imaće bolje uslove za treniranje, a publika će ih bodriti u prijatnijem ambijentu.

- Hala sportova izgrađena je pre pet decenija i veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da završimo njenu klimatizaciju i da u budućnosti možemo da organizujemo velika evropska i svetska takmičenja u našem gradu – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na čiju inicijativu su odobrena sredstva Vlade Srbije od 20 miliona dinara, a grad je učestvovao sa četiri miliona dinara. Lokalna samouprava pokušava da sve što obeća i uradi, a pored reflektora na Gradskom stadionu, balona u Dudovoj šumi, sada imamo i završen projekat klimatizacije, a tokom leta ćemo imati renoviranje atletske staze na Gradskom stadionu.

Hala sportova dobila klimatizaciju

Radovi su trajali oko četiri meseca, a prema rečima izvođača odstupilo se od prvobitnog plana, pa su u sistem ugrađene toplotne pumpe koje će omogućiti hlađenje leti, a grejanje u prelaznim periodima, koje bi trebalo da donese upola manje troškove.

- Ugrađene su dve toplotne "midea" pumpe, koje će omogućiti hlađenje tribina velikog i malog terena. Ugrađeno je 8.000 kilograma limenih kanala i 5.000 kilograma čeličnih nosača, što je iziskivalo veliki napor izvođača – objašnjava Vladimir Bijelović, direktor "Cim gasa". - Novčanu kalkulaciju nismo uradili, Subotička toplana je snabdevač ovog objekta toplotnom energijom, ali naša iskustva govore da će troškovi biti manji za 50 odsto.

Hala sportova dobila klimatizaciju

Pored uređenja sportske infrastrukture u gradu, radiće se i na Paliću. Kako je najavio Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, ukoliko vremenske prilike dozvole, uoči prvomajskih praznika biće predati na korišćenje sportski tereni na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova Puštanje u rad sistema ventilacije u Hali sportova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 44
Pregleda: 9787

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

bogdan laban

klimatizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.