• Pregleda: 3311

Klimatizacija Hale sportova do kraja godine

Jedan od problema u oblasti sportske infrastrukture u našem gradu, klimatizacija Hale sportova, uskoro bi trebalo da bude rešen. Ugovor sa izvođačem radova je potpisan, a prema rečima direktora JKP "Stadion", radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja ove godine.
Klimatizacija Hale sportova do kraja godine

Kako bi se poboljšali uslovi treniranja i održavanja takmičenja u Hali sportova, koji su pri višim temperaturama gotovo neizdržljivi, izgradiće se sistem za hlađenje i ventilaciju u delu Hale, koji će omogućiti prijatniji borava unutar objekta u sezoni kada su temperature visoke.

Kako nam je rečeno, iako su u pitanju uređaji štedljivog karaktera, rad sistema je prilično skup, te će se u prvoj fazi klimatizacija koristiti za potrebe celodnevnih sportskih i kulturnih manifestacija, kao i većih međunarodnih takmičenja, a kada se stvore povoljniji ekonomski uslovi, klima će se koristiti i mnogo češće.

- Radi se o unutrašnjem delu Hale sportova sa dva terena, od čega će naglasak biti na glavnom terenu. Dugoočekivani sistem za hlađenje i ventilaciju, omogućiće povoljnu mikro klimu unutar objekta, pri održavanju velikih sportskih i kulturnih manifestacija, a naročito za potrebe evropskih i međunarodnih takmičenja višeg ranga - kaže Robert Tot, direktor JKP „Stadion“, dodavši da će naredno veliko međunarodno takmičenje, koje će se održati po završetku radova, biti Evropsko juniorsko ili kadetsko prvenstvo u rvanju.

Radovi na izgradnji sistema, trebalo bi da počnu u narednih nekoliko dana, a predviđeno je da budu završeni do kraja ove godine. Prema rečima direktora JKP "Stadion", Hala neće biti zatvorena za vreme trajanja radova, koji ne bi trebalo da ometaju treninge i tekuće aktivnosti klubova.

- Izgradiće se klimna komora sa protokom vazduha od oko 60 hiljada metara kubnih na čas, a rashladna jednica će biti toplotna pumpa, sa agregatom od oko 350 kilovata. Distribucija hladnog vazduha u prostoriju, vršiće se putem kanala, koji će biti razvučeni preko postojećeg mosta, i putem takozvanih mlaznika, koji će moći da se usmeravaju. Na taj način imaćemo prijatnu klimu za oko 1.500 osoba, koliki je i kapacitet Hale - objasnio je Tot, naglasivši da je ukupna vrednost investicije 24 miliona dinara, od čega je 20 miliona dala Vlada Republike Srbije, a četiri je obezbedio Grad Subotica.

Tokom ove godine, dosta je ulagano u Halu sportova. Naime, renovirane su svlačionice kod rvača, nabavljena je nova sauna za boksere i džudiste, koja je tokom prethodnih godina pravila probleme, nabavljena su i dva nova koša, postavljeno je LED osvetljenje prvog stepena na odbojkaškom terenu, a takođe je urađena i kompletna sanacija sanitarnog čvora.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
djordje Odgovori
Lepa vest i za sportiste ali i za gledaoce.
Milance Odgovori
Vreme je bilo ovo uraditi evo 20 godina vec, a da ne pricamo o stavkama kao sto su Narodno pozoriste, Y krak...
Miodrag Odgovori
Tolike godine niko ništa nije ulagao u sportske objekte u Subotici i sad došlo vreme da najviše izgrade, renoviraju i modernizuju ovi koje ne volemo. Sramota za prethodne vlasti ali i za građane koji ne vide dalje od prsta i samo kukaju i pljuju a svaka čast za vlast koja napokon prepoznaje sport kao važnu stavku u svojim rashodima!
ffilozoff Odgovori
Daj sendvicari smirite se..napravljen je bazen i otvorila ga vaterpolo reprezentacija,dogradjena je stoni tenis hala...itd.itd. jedino je ostao isti ministar sporta,nekad G17+,DS, a sad Vam on deli sendvice...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.