Komentara: 13
Pregleda: 5104
Foto

Ulaganja u sportske objekte vredna preko milion evra

09.06.2017. u 14:25h
Izvor: TV Subotica
Ulaganja u sportske objekte vredna preko milion evra

Rešavanje nagomilanih problema u oblasti sportske infrastrukture, u fokusu je gradske vlasti, koja je nakon završetka projekta postavljanja reflektora na Gradski stadion i kupovine novog balona za otvoreni bazen u Dudovoj šumi, obezbedila sredstva za rekonstrukciju Hale sportova, sportskih terena u SRC „Janko Pejanović“ kao i atletske staze na stadionu Spartaka. Rekonstrukcija sportskih objekata samo u ovoj godini premašuju iznos od milion evra.

Vlada Republike Srbije i Grad Subotica obezbedili su 20 miliona dinara za postavljanje klime u Hali sportova. Uslovi unutar ovog sportskog objekta pri višim temperaturama gotovo su nemogući, pa je moderna klima neophodna, kako bi se brojnim sportistima obezbedio normalan rad.

Ulaganja u sportske objekte vredna preko milion evra

- Znamo svi da su se i sportisti i gledaoci neprijatno osećali u Hali sportova prilikom visokih temperatura, ali posle najnovijeg uspeha naših sportista, posebno šampiona Davora Štefaneka, bili smo na prijemu kod današnjeg predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, gde je dogovoreno da se odvoje sredstva za klimatizaciju sportske hale. Sredstva su prebačena u budžet Grada, i ovih dana raspisujemo tender za najpovoljnijeg izvođača radova. Mislimo da ćemo u ovoj građevinskoj sezoni to i završiti. - istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice

Sa novim uslovima u Hali, organizacija domaćih i međunarodnih utakmica i takmičenja biće daleko lakša. Prvo naredno veliko međunarodno takmičenje koje će se održati po završetku radova biće Evropsko juniorsko ili kadetsko prvenstvo u rvanju, u organizaciji Rvačkog kluba "Spartak".

- Sa tom klimom u Hali sportova biće nam mnogo lakše i verujem da ćemo biti bolji domaćini ovom prvenstvu Evrope u odnosu na prethodno. Značajno je za Grad, za naš rvački klub moje rvače i sve sportiste. - objašnjava Davor Štefanek, predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

Ulaganja u sportske objekte vredna preko milion evra

Imovinsko-pravni odnosi u SRC „Janko Pejanović“ na Paliću, zadavali su dosta problema gradskoj vlasti proteklih godina, što je rezultiralo njegovom zapuštenošću. Rešavanjem problema, stvorili su se uslovi da se tereni obnove u tekućoj građevinskoj godini, i da park kod Muškog štranda dobije sasvim novi izgled.

- Intezivno smo se borili sa problemom i na kraju smo uspeli da ostvarimo dobar rezultat. Učinićemo sve da ove godine imamo sređene te sportske terene, koje svi pamtimo iz ranijih vremena. Nadamo se da ćemo uspešno završiti i ovaj projekat u Omladinskom parku na Paliću. - rekao je Laban.

Grad Subotica, JKP Stadion i Atletski savez Srbije, zajedno ulaze u projekat rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu. Projekat je predat na uvid Pokrajinskoj vladi i realizacija se očekuje u toku godine.

Izvor: TV Subotica
Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte Najava investiranja u sportske objekte
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5104

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

nemanja simović

bogdan laban

davor štefanek

sreten damnjanović

rekonstrukcija sporske infrastrukture

janko pejanović

sportska infrastruktura

ulaganje u sportsku infrastrukturu

klimatizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.