• Pregleda: 4133

Ulaganja u sportske objekte vredna preko milion evra

Ulaganja u sportske objekte vredna preko milion evra

Rešavanje nagomilanih problema u oblasti sportske infrastrukture, u fokusu je gradske vlasti, koja je nakon završetka projekta postavljanja reflektora na Gradski stadion i kupovine novog balona za otvoreni bazen u Dudovoj šumi, obezbedila sredstva za rekonstrukciju Hale sportova, sportskih terena u SRC „Janko Pejanović“ kao i atletske staze na stadionu Spartaka. Rekonstrukcija sportskih objekata samo u ovoj godini premašuju iznos od milion evra.

Vlada Republike Srbije i Grad Subotica obezbedili su 20 miliona dinara za postavljanje klime u Hali sportova. Uslovi unutar ovog sportskog objekta pri višim temperaturama gotovo su nemogući, pa je moderna klima neophodna, kako bi se brojnim sportistima obezbedio normalan rad.

- Znamo svi da su se i sportisti i gledaoci neprijatno osećali u Hali sportova prilikom visokih temperatura, ali posle najnovijeg uspeha naših sportista, posebno šampiona Davora Štefaneka, bili smo na prijemu kod današnjeg predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, gde je dogovoreno da se odvoje sredstva za klimatizaciju sportske hale. Sredstva su prebačena u budžet Grada, i ovih dana raspisujemo tender za najpovoljnijeg izvođača radova. Mislimo da ćemo u ovoj građevinskoj sezoni to i završiti. - istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice

Sa novim uslovima u Hali, organizacija domaćih i međunarodnih utakmica i takmičenja biće daleko lakša. Prvo naredno veliko međunarodno takmičenje koje će se održati po završetku radova biće Evropsko juniorsko ili kadetsko prvenstvo u rvanju, u organizaciji Rvačkog kluba "Spartak".

- Sa tom klimom u Hali sportova biće nam mnogo lakše i verujem da ćemo biti bolji domaćini ovom prvenstvu Evrope u odnosu na prethodno. Značajno je za Grad, za naš rvački klub moje rvače i sve sportiste. - objašnjava Davor Štefanek, predsednik Rvačkog kluba "Spartak"

Imovinsko-pravni odnosi u SRC „Janko Pejanović“ na Paliću, zadavali su dosta problema gradskoj vlasti proteklih godina, što je rezultiralo njegovom zapuštenošću. Rešavanjem problema, stvorili su se uslovi da se tereni obnove u tekućoj građevinskoj godini, i da park kod Muškog štranda dobije sasvim novi izgled.

- Intezivno smo se borili sa problemom i na kraju smo uspeli da ostvarimo dobar rezultat. Učinićemo sve da ove godine imamo sređene te sportske terene, koje svi pamtimo iz ranijih vremena. Nadamo se da ćemo uspešno završiti i ovaj projekat u Omladinskom parku na Paliću. - rekao je Laban.

Grad Subotica, JKP Stadion i Atletski savez Srbije, zajedno ulaze u projekat rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu. Projekat je predat na uvid Pokrajinskoj vladi i realizacija se očekuje u toku godine.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

13
ice Odgovori
Znaci od pokrivanja klizalista opet nista, a obecavano milion puta...
ffilozoff Odgovori
Podrzavam Ja ovo,samo da se zavrsi do kraja...jer Vi kad nesto radite,pocmete uz pompu,samoreklamu...a nista ne uradite do kraja(npr. sta ce Vam reflektori kad nemate pristup stadioni,mrak,blato..),smesni reflektori,smesan sat...nemojte i tatran zajebat...Palicke terene ako pravite,opet ce te valjda do kraja uraditi(svetla,trula tribina,wc cvor,svlacionice,staza za trcanje od sljake,kosevi,golovi mrezice,mreza za dva odbojkaska terena,cesma za pice,,obnoviti hotel Sport....Pa tamo se pripremala reprezentacija SFRJ sa Miljanicem,Pizonom,Susicem,Surjakom....eee,a Tole izgradio centar FSS u Pazovi....
Safet Odgovori
Bolje te pare da se iskoriste da se siromasnima kupe kuce ili bolestnima fa se kupe lekovi a mladi i ZDRAVI CE TRENIRATI IZ LJUBAVI ZDRAVLJAA NE ZBOG PARA stavi li ste refrektore da vam svetle za 150 ljudi da gledaju uvece utakmice ko da nisu mogli po danu da gledaju utakmicu snobovi nikad nama nece biti bolje dok se pare trose na taj nacin ejj da platimo da neko trenira .............
Nikson Odgovori
Kakvi su ovo muljatori.... samo nesto burgijaju ...
Milomir Odgovori
Ove usijane glave koje negativno komentarisu uputiti u halu da ih rashlade nakon monitaranja klime.Mozda promene odnos prema ovakvim stvarima koji su u opstem interesu i imaju trajanje duze od jednog mandata.
samo pitam Odgovori
posto je ovaj skupstinski saziv izbacio pokrivanje klizalista iz budzeta i ostavio za bolja vremena a posto su bolja vremena dosla molim Vas da pokrivanje ubacite u Vase planove. Da podsetim da je "ministar" za sport bio ista osoba. Fudbal ce se ako ovako nastave "navijaci" nadam se brzo zabraniti na duze vreme u Srbiji tako da ne znam zasto su stavljali reflektore.
flintstone Odgovori
Bolje ikada nego nikada, ako bude stvarno i opsežno.
Elem, na stadionu je planirana "rekonstrukcija" atletske staze.Ako misle na krpljenje fleka- ne moraju...Ako je neko skoro bio tamo shvata da je potrebna zamena ,a ne rekonstrukcija....Koliko sam upoznat nije u planu "rekonstrukcija" zaletišta za skok u dalj i skok uvis , prostora za bacače kugle i diska(koplja),a nakon ovoga planira se "rekonstrukcija" trave na glavnom terenu, koja će upropastiti ovu "rekonstrukciju".
Nadam se da će me demantovati...inače cirkus.
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Ajd', pa da svedočimo i tom čudu, da posle toliko godina bude odsviran kraj maratonskih "igara" oko SRC "Janko Pejanović". Mada, ne bi me iznenadilo da je u pitanju tek veliki com back jedne te iste priče tako umilne ušima.

Naime, krajem juna 2014. na sajtu je objavljena TOP vest pod naslovom "Brza reakcija nadležnih-sređuju se sportski tereni na Paliću!" Između ostalog, komentar moje malenkosti je bio : "Naravno, ako ne ispadne kao prilikom uređenja Vikend naselja: rušili, rušili (čitaj: kosili...) od srede do petka, al' se nisu makli dalje od početka!" Nažalost, obistinilo se. Bumo videli da li je u pitanju još jedna u nizu "kupovina vremena" ili, zaista, pirkaju neki drugi vetrovi. Držim-o fige da je tako!
jaca
Ako je suditi po y kraku, pozoristu,reflektorima mislim da pirkaju drugi vetrovi. Ovi zavrsavaju sve sto prethodnici nisu godinama.
bora Odgovori
Sve je ovo ok ali kada ćete početi da ulažete u selo.Kada ste obnovili neki objekat sportskog karaktera van Subotice,ili kada to planirate.Radite obnove domova kulture da nećete možda opet da uvedete igranke kao drug tito.Dosadili ste i bogu i sebi non stop samo grad,grad dokle više pa ima života i u Bajmoku,Žednicima,Tavankutu B.Vinogradima ,Bikovu i svim odtalim prigradskim MZ.
jozo bubnjar Odgovori
Oko milion eura? ... znaci, realno oko 350000-400000 eura... tako je uvek ovde bilo... "bratski", "pola" pola.
LAZOVI Odgovori
HOCEMO TARTAN U ALEKSANDROVU!
/
nema od toga NIŠTA
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.