Komentara: 18
Pregleda: 5067

Fudbaleri Spartaka savladali OFK Beograd (2:1)

12.03.2016. u 16:04h > 17:50
Izvor: Subotica.com
U 26. kolu Super lige Srbije fudbaleri Spartaka pobedili su na svom terenu ekipu OFK Beograda rezultatom 2:1. Narednog vikenda Spartak gostuje Crvenoj zvezdi. Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigraju još četiri kola.
Fudbaleri Spartaka savladali OFK Beograd (2:1)

Pred početak susreta ekipe i prisutna publika minutom ćutanja udala su počast dvojici legendi Spartaka legendarnom beku Antalu Tapiški i Dušanu Stakiću, brzonogom desnom krilu iz čuvene generacije osamdeseih. U isto vreme sa severne tribine razvučen je transparent posvećen "defanzivcu" plavo bele ekipe iz perioda od 1947-1960 Antalu Tapiški, uz skandiranje njegovog imena.

Fudbaleri Spartaka savladali OFK Beograd (2:1)

Fudbaleri Spartaka savladali OFK Beograd (2:1)

Od prvog minuta Spartak je bio konkretniji, stvarao probleme beogradskoj ekipi, ali u prvih desetak minuta ništa se značajnije nije dešavalo osim tek poneki uzdah zbog propuštenih prilika u uvodom delu meča.

U 10. minutu meča zbog povrede igru je morao da napusti Farkaš, a njegovo mesto zauzeo je Tomić. Minut kasnije probali su gosti posle izvedenog slobodnog udarca izvedenog sa desne strane, ali Janošević je bio skoncentrisan i pravovremeno intervenisao.

U petnaestom minutu probao je Torbica iskosa sa leve strane, sa vrha šesnaesterca, ali lopta je zamalo otišla pored stative. Novu priliku za domaće imao je Sarć koji je odlično reagovao na centaršut sa leve strane ali golman je boksovao loptu u polje.

Prva izgleda prilika za goste došla je u 25. minutu kada je posle kratke kombinacije igrača u belim dresovima, a poslednji koji je bio u prilici da zatrese mrežu plavo-belih odigrao je petom i time učinio svoj pokušaj bezuspešnim.

Posle početne inicijative domaćih gosti su  preuzeli posed lopte i sporadično ugrožavali Spartakovu mrežu. U jednoj polukontri jedan igrač OFK Beograda pokušao je da iznudi jedanesterac, ali sudija je to procenio simuliranjem i kaznio žutim kartonom (Avramovski 30').

Posle dosta nekonretnih desetak minuta igre prvi do vođstva su došli gosti u 34' minutu meča preko Cuckovića koji je odlično odigrao glavom i matirao nemoćnog Janoševića za 0:1.

U 43' minutu Spartak je došao do izjednačenja sa bele tačke nakon što je arbitar sankcionisao igranje rukom jednog igrača beogradske ekipe. Sa bele tačke uz dosta sreće bio je precizan kapiten Torbica, a posle minuta produžetka  ekipe su otišle na petnaestominutni odmor.

Na poluvremenu u svlačionici je ostao Stefan Ilić, a na teren je izašao hitri Đorđe Ivanović.

U prvih desetak minuta nastavka nešto konkretniji su bili domaći. Nagrada za hrabriju i odlučniju igru stigla je 55' minutu meča kada Antonić odlično igrao glavom i efektnim golom po drugi put savladao odbranu gostiju za preokret - 2:1.

Samo šest minuta nakon što su primili gol, beograđani su bili u prilici da i izjednače, ali šut iskosa sa leve strane Janošević vešto ukroćuje i Spartakova odbrana mogla je da predahne. Drugi deo meča posle Spartakovog vodećeg dela većim delom pripao je gostima koji su u više navrata stavljali na iskušenje Janoševića. U periodu od 80' do 85' minuta Spartak je imao nekoliko poluprilika koje su mogle da uvećaju prednost domaće ekipe koja i učine finiš meča manje neizvesnijim, ali do kraja nije bilo promena i subotički tim je zabeležio nova tri boda u duelu protiv direktnog konkurenta za opstanak u superligaškom društvu.

Spartak - OFK Beograd 2:1 (1:1)

U narednom kolu ekipa Andreja Černišova gostuje na stadionu "Rajko Mitić" zahuktaloj Crvenoj zvezdi koja je u furioznoj seriji od 21 uzastopne pobede u prvenstvu, praktički su obezbedili titulu, ali Spartaku sigurno neće biti lako da prekinu Zvezdin sjajni niz. Posle gostovanja Crvenoj zvezdi Spartak će dočekati Radnički iz NIša, zatim gostovati Voždovcu i u poslednjem kolu pred plejof ugostiti Čukarički.

U međuvremenu Spartak u sredu očekuje prvi meč polufinala Kupa Srbije koji se igra na stadionu Partizana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 5067

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.