Komentara: 19
Pregleda: 5495

UEFA obavestila FSS: Sumnja u namešten meč Spartak – OFK Beograd

17.03.2016. u 15:52h > 18:55
Izvor: Subotica.com
UEFA obavestila FSS: Sumnja u namešten meč Spartak – OFK Beograd

Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila je Fudbalski savez Srbije da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda nameštena.

- Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namešten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri kako bi zaštitili integritet i regularnost takmičenja, rekao je Milivoje Mirkov, komesar za integritet takmičenja FSS.

Da podsetimo, i prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener "Golubova" Stevan Mojsilović izveo "rezervni sastav", uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom. FSS je par dana kasnije podneo disciplinsku prijavu zbog sumnje o nameštanju, oduzeo Spartaku prvo četiri boda, a onda je ta odluka preinačena na dva boda.

Povodom ovih navoda tokom poslepodneva oglasio se i FK "Spartak", a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

* * * * * * * * * *

Frapirani smo saopštenjem koje se pojavilo u medijima, a koje je preuzeto sa zvaničnog web sajta Fudbalskog Saveza Srbije. Kao bomba je odjeknula vest koja je unela nemire u svakog člana I pripadnika FK Spartak.

Celokupna sportska javnost je danas obaveštena da je UEFA poslala dopis FSS-u u kome između ostalog navodi da ‘’postoji osnovana sumnja’’ da je meč 26.kola Super lige, Spartak – OFK Beograd, namešten.

Istina je nešto sasvim drugo, UEFA je u svojoj redovnoj proceduri, analizirajući kretanje kvota na pojedine mečeve, na tržištu kladionica, zatražila od FSS-a da ispita regularnost pomenutog meča, a to je bitno različito od informacije koju je administracija oficijelnog web sajta FSS plasirala u javnost. Ne postoji nikakva ‘osnovana’ sumnja, je kad se govori o ‘osnovanoj’  sumnji onda se govori da već postoje I dokazi tih navoda. Bitnom greškom u terminologiji, u ovom trenutku ne znamo da li je namerna ili slučajna, našem klubu je naneta velika ljaga.

Šta je iniciralo sve ovo..? Da li naši vanredni napori koje ulažemo da stabilizujemo klub I napravimo stabilan tim..Da budemo prepoznatljiv predstavnik vojvođanskog I srpskog fudbala ili naši izvanredni rezultati u zadnjem periodu koje smo ostvarili u prvenstvu I kupu.

Refleksija prošlih dogadjaja, kada smo neosnovano kažnjeni  oduzimanjem bodova izgleda da se nastavlja. I sa pravom se pitamo kome to smeta Spartak..? Da li to Spartak postaje moneta za potkusurivanje, nekih, tuđih interesa fudbalskog sveta Srbije..?    A da pritom,niko I ničim, iz naše zajednice, nije  deo toga.

Da li možda dobri rezultati Spartaka u borbi za opstanak I u nacionalnom Kupu, nekome smetaju, pa su jedva dočekali da na ovaj način destabilizuju Klub I ponovo pokrenu hajku protiv Spartaka…Da se od jedne proceduralne komunikacije sa UEFA-om brže bolje napravi I plasira senzacionalna vest.

Ko to ima pravo da naše mlade igrače vređa I poništava njihove rezultate I trud..? Da li je sportska javnost upoznata da su igrači dobili I vanredne premije za tu utakmicu..? Da li to znači da zbog neosnovanog etiketiranja u prošlosti , sa kojim se još uvek nismo pomirili niti ćemo ikad, mi više ne smemo I ne trebamo da igramo sa OFK Beogradom..?  Jer kakav god da bude ishod bićemo predmet tendencioznih saopštenja.

Na kraju molimo sve relevantne institucije I fudbalske činioce koji se bave regularnošću takmičenja, da ispitaju sve navode sa pomenutim mečom. Spartak kao I uvek do sada, stoji na raspolaganju I u njegovom interesu je da se jednom za svagda prekine sa senzacionalizmima bilo koje vrste, I da se vratimo fudbalu kao najvažnijoj sporednoj stvari , jer je fudbal samo igra koja ne sme biti uprljana nikakvim I ničijim prljavim interesima.

* * * * * * * * * *

I u OFK Beogradu su začuđeni ovim navodima, konstatujući da je nelogično da klub igra protiv svojih interesa.

- "Zatečen sam. Te optužbe su neverovatne. Ne mogu da verujem da neko može i da pomisli da smo pustili Spartaku da nas pobedi, a mi u zoni ispadanja. To znači da hoćemo sami sebe da izbacimo iz lige. Pa nismo budale. Da nije smešno - bilo bi tužno" - rekao je za “Blic” Drakče Dimitrijević, predsednik OFK Beograda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 19
Pregleda: 5495

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski savez srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.