Komentara: 0
Pregleda: 3798

Fudbaleri Spartaka otputovali na Ohrid

27.01.2017. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Ekipa i stručni štab uputili su se jutros za Makedoniju, na Ohrid, u okviru druge faze priprema. Spartakovu ekspediciju čine 34 člana od kojih je 27 fudbalera. Povratak u Suboticu je 10. februara.
Fudbaleri Spartaka otputovali na Ohrid

Fudbaleri Spartaka uveliko se spremaju za nastavak sezone u Superligi. Prvo okupljanje u 2017. godini bilo je 9. januara kada se na prozivci okupilo četrdesetak fudbalera, što prvog tima iz prvogd ela sezone, što igrača koji su bili na pozajmici a svojim igrama su skrenuli pažnju na sebe, ali i nekoliko talentovanih omladinaca iz Spartakove škole fudbala.

ĆALASAN U REPREZENTACIJI - Štoper Spartaka Nemanja Ćalasan, dete subotičkog superligaša je pre samo šest meseci nastupao kao pozajmljen igrač za Bačku 1901, da bi se za jednu polusezonu u Superligi nametnuo u klubu i selektoru Muslinu.

Plan priprema je organizovan u tri faze. Prva je sprovedena u Subotici (odigrana 4 kontrolna meča - u poslednjem pobeđen prvoligaš Proleter sa 5:0) zatim dve nedelje na Ohridu, pa onda povratak u Suboticu na završne pripreme. Do nastavka sezone, odnosno početka prolećnog dela prvenstva (18. februar) Spartak će odigrati tri kontrolne utakmice.

Put Ohrida jutros u 6 časova krenulo je 27 fudbalera i 7 članova stručnog štaba, trenera i medicinskih radnika. Među fudbalerima nalaze se: Jović, Dokić, Ostojić, Stojković, Gajić, Bašanović, Ćalasan, Radovanović, Kerkez, Pavićević, Tomović, Anđić, Kovačević, Torbica, Glavčić, Krmar, Pantić, Medić, Mudrinski, Nikolić, Savković, Ivanović, Abaz, Stamenković, Đokić, Petrović, Purović.

PRVI GOLMAN DOBIO PAPIRE - Golman Nikola Mirković od pre par dana sporazumno je raskinuo Ugovora sa subotičkim superligašom i ima odrešene ruke u traženju novog kluba.

FARKAŠ U MEZOKEVEŽDU - Dugogodišnji standardni prvotimac Spartaka Daniel Farkaš nakon kraće probe potpisao je za mađarskog prvoligaša Mezokevežd.

Prvobitni plan igranja prijateljskih utakmica je neznatno promenjen pa će tako Subotičani na Ohridu odigrati tri meča, već utorak, 31. januara protiv Pobede iz Prilepa, zatim protiv Borca (04.02.) i za kraj protiv Krupe (09.02.)

Ekipa se 10. februara vraća u Suboticu, a već 18. na Gradskom stadionu dočekuje Vojvodinu.

Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigra još devet kola. Spartak trenutno zauzima 8. poziciju sa 30 osvojenih bodova (8 pobeda, 7 poraza i 6 remija). Po rečima Dragana Simovića, predsednika Spartaka, ovosezonski cilj je plasman u plejof, a za sada taj plan ide u skladu sa željama. Fudbalere sa severa Bačke očekuje puno izazova u nastavku prvenstva, a neki od njih su svakako ukomponovati ekipu, dostići što pre pravu takmičarsku formu i iskoristiti svaku pruženu priliku da se zabeleži pobeda i osvajaju bodovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3798

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.