Komentara: 1
Pregleda: 4345

Fudbaleri Spartaka privode kraju pripreme na Ohridu

09.02.2017. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbalere Spartaka na Ohridu danas očekuje poslednja kontrolna utakmica, a zatim sledi povratak u Suboticu na završne pripreme pred nastavak Superlige i duel protiv Vojvodine, zakazan za 18. februar u Subotici.
Fudbaleri Spartaka privode kraju pripreme na Ohridu

Ekipa se prvi put u 2017. godini okupila 9. januara, a u međuvremenu je odigrala 7 pripremnih mečeva sa šest različitih protivnika. Na prvom okupljanju u 2017. godini našlo se četrdesetak igrača, među kojima su prvotimci Spartaka, igrači koji su bili na pozajmici u drugim klubovima, nekoliko talenovanih igrača iz Spartakove škole fudbala, a u međuvremenu još nekoliko igrača se pridružilo ekipi. Na Ohrid je otputovalo 27 igrača.

Što se tiče kontrolnih mečeva, na otvaranju priprema Spartak je bio bolji od Seol SC-a Morahalomu sa 2:1 (Abaz 47’, Stamenković 90’), zatim izgubio od srpskog prvoligaša ČSK sa 0:1, remizirao sa rumunskim ACS Poli Timisoara (1:1, Petrović 74'), poslednjeg dana januara i priprema u Subotici pobeđen je Proleter sa 5:0 (Ivanović 10’, Nikolić 55’, Abaz 59’, Glavčić 75’, Krmar 83’), "golubovi" su bili bolji i od makedonske Pobede Prilep sa 1:3  (Mudrinski 16', Ivanović 45', Jovović 69'), da bi četvrtog februara odigrali dvomeč sa Borcem, u kojem su zabaležili poraz od 3:0 i pobedu od 0:1 (Đokić 72').

Pretposlednji dan boravka na Ohridu fudbaleri Spartaka su iskoristili za odmor i obilazak kulturno-istorijskih spomenika kojih zaista ima puno. Pored istorijskih znamenitosti, Ohrid je mesto i gde se nalazi proizvodni pogon generalnog sponzora fudbalskog kluba Spartak, kompanija Vinarija Čoka.

Fudbaleri Spartaka privode kraju pripreme na Ohridu

Poslednji kontrolni meč na pripremama na Ohridu Spartak će odigrati danas protiv BiH premijerligaša Krupe, a nakon njega sledi pakovanje i povratak u Suboticu.

Do kraja ove sedmice očekuje se i dolazak prvotimca NK Olimpije Aljaža Krefla (pozajmica do kraja sezone), kao i  Aleksandar Damčevski, makedonski reprezentativac. Sa sekipom već desetak dana trenira nekadašnji golgeter Crvene zvezde, iskusni 31-godišnji Milan Purović. Po povratku u Suboticu očekuje se da trener "golubova" Andrej Černišov saopšti na koje igrače računa u nastavku prvenstva.

Srpska Superliga nastavlja se 18. februara, a Spartaka će u prvom meču prolećnog dela sezone na svom stadionu ugostiti novosadsku Vojvodinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4345

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

pripreme fudbalskog kluba spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.