Komentara: 0
Pregleda: 2809

Fudbaleri Spartaka od 14 časova dočekuju Vojvodinu

19.02.2017. u 10:05h
Izvor: Subotica.com
Utakmicama 22. kola u petak je nastavljena Superliga za fudbalere. Spartak danas od 14 časova na Gradskom stadionu dočekuje Vojvodinu.
Fudbaleri Spartaka od 14 časova dočekuju Vojvodinu

Posle dva meseca bez takmičarskih obaveza srpski superligaši prolećnim delom sezone nastavljaju borbu za što bolji plasman na kraju tekuće sezone, neko za titulu, neko za opstanak, a u narednih devet kola stvari će biti mnogo jasnije.

U prvoj utakmici prolećnog dela sezone Spartak dočekuje Vojvodinu i pokušaće da se revanšira Novosađanima za ubedljiv poraz od 5:0 u 7. kolu Superlige. Subotičani su prvi deo sezone završili porazom od Partizana (2:0), a posle više od mesec dana priprema nadaju se da će drugi deo sezone biti mirniji, efikasniji i da će biti više prilika za radovanje.

FK "Spartak Ždrepčeva krv" u nastavak sezone izlazi sa dosta promena. Nekoliko igrača je napustilo klub, dok ih je mnoog više došlo. Početkom sedmice predstavljeno je sedam pojačanja, a svi oni su tu da bi se ostvario prvi naredni takmičarski cilj - plasman u plejof.

U nove pobede u novoj garnituri dresova! - FK "Spartak Ždrepčeva krv" je tokom takmičarske pauze redizajnirao tim, ali i dresove koje će Subotičani u nastavku sezone nositi. Većih promena u samom dizajnu neće biti ali će umesto teget boje, "golubovi" gde gd mogu nastupati u svetlo-plavoj, a ubačena su i prezimena igrača.

U najavi meča 22. kola Superlige u kojem Spartak danas od 14 časova dočekuje Vojvodinu govorili su kapiten Vladimir Torbica i trener Andrej Černišov.

Trener je prvo govorio o obavljenim pripremama, a zatim i najavio duel protiv Vojvodine.

- U Ohridu smo dobro radili, zadovoljan sa pristupom igrača. Imali smo određenih promena u igračkom kadru što je normalan proces u fudbalu. Novi igrači su se brzo uklopili u kolektiv, nadam se da će pokazati dobru igru u narednom periodu. Naš prvi protivnik je takođe imao dosta promena u igračkom kadru. Kako je to i običaj, pred prvu utakmicu nema toliko mnogo informacija o rivalu, imamo neke informacije sa njihovih prijateljskih utakmica, ali to što se vidi na prijateljskim utakmicama, često bude drugačije u igri za bodove. Teško je u ovom momentu govoriti o taktici rivala, ali i o našoj. Imamo nekoliko varijanti, kako po pitanju taktike, tako i pitanju sastava. - zaključio je Černišov

Fudbaleri Spartaka od 14 časova dočekuju Vojvodinu

Novi dresovi "golubova"

Fudbaleri Spartaka od 14 časova dočekuju Vojvodinu

Po rečima Torbice, ekipa u drugi deo prvenstva ulazi kadrovski jača i motivisanija, a to će pokušati da demonstriraju već protiv Vojvodine.

- Moramo da poboljšamo utisak na startu prolećnog dela sezone. Poslednja dva kola nisu baš bila najbolja, nismo zabeležili očekivane rezultate i sada mora biti bolje. Vojvodina je pretrpela promene, ali su i dalje kvalitetni. Naš motiv je veliki, tim pre što je iza nas neugodan poraz, najveći ove sezone. Daćemo sve od sebe da im se revanširamo. Igramo i prvi meč pred našim navijačima, imamo sve uslove da se nadamo pozitivnom rezultatu, ubeđen sam da će tako i biti. - pozitivan je Torbica

Na devet kola do kraja ligaškog dela Spartak drži poziciju broj 7 sa 30 bodova (8 pobeda 7 poraza i 6 remija). Prvih 8 ekipa ulazi u plejof, broj bodova koje ekipe osvoje kroz ligaški deo prepoloviće se i šampion Srbije će biti ona ekipa koja nakon dodatnog jednokružnog sistema (dodatnih 7 kola) bude imala najviše bodova.

Meč između Spartaka i Vojvodine igra se danas od 14 časova, a ulaznice za ovaj meč iznosiće 250 din (zapad).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2809

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir torbica

andrej aleksejevič černišov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.