Komentara: 6
Pregleda: 2952

Fudbaleri Spartaka poraženi od Partizana (2:0)

15.12.2016. u 18:42h > 19:03
Izvor: Subotica.com
Neugodna tradicija je bila ispred igrača Spartaka, nisu pobedili Partizan na njegovom terenu više od 10 godina. Nažalost ništa se nije promenio ni posle ovog meča.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Partizana (2:0)

Obe ekipe su u meč ušle oprezno, iako se očekivalo da Partizan kao domaćin krene agresivnije. Nevolja za Subotičane došla je u 15. minutu meča kada je igru zbog povrede morao da napusti Mudrinski. njega je u napadu zamenio Ivanović.

U 18. minutu prva šansa na utakmici bila je u spartakovom šesnaestercu, ali Mirković je bio na visini zadatka i sprečio crno-bele u izglednoj prilici. Za vrlo kratko vreme igrači iz Subotice su dobili tri žuta kartona, od čega su dva zbog prigovora. Primedbe na suđenje je imao i Andrej Černišov, trener Spartaka, ali sudija do njega nije odlazio.

U 29. minututu iznenadna prilika za Spartaka. Probio je Milić po desnoj strani uputio nizak ali oštar centaršut, na loptu je naleteo odbrambeni igrač crno-belih i nespretno vratio loptu prema svom golu, ali na samoj gol liniji golman vadi situaciju.

ČERNIŠOV: Ja u Crvenoj zvezdi? Sve je moguće! - Po završetku meča šef struke Spartaka čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi, ističući da je njegov tim bio suprotstavljen kvalitetnim igračima i jednoj od najboljih ekipa u Srbiji. Neizbežno pitanje ovih dana za trenere Spartaka i Crvene zvezde je bilo da li jedan odlazi (iz Crvene zvezde) a da ga drugi menja. Na to direktno pitanje Černišov je zagonetno odgovorio - "Ja u Crvenoj zvezdi? Sve je moguće!" uz opasku da ga još uvek niko nije kontaktirao iz tog kluba.

Tek u poslednjih petnaestak minuta Spartak je pokazao napadačke ambicije i pokušavao konkretnije na polovini Partizana, ali bilo je to siromašno i tanko sa obe strane pa malobrojna publika na Partizanovom stadionu i ona koja je pratila ovaj meč preko malih ekrana  vrlo brzo je zaboravila prvih 45 minuta.

Deset minuta u drugom delu nije donelo ni polupriliku na obe strane, a onda posle jednog kornera na Spartakovoj strani terena Mirković je boksovao loptu na volej Partizanovog brazilca Leonarda koji je potegao i kroz šumu igrača sproveo loptu u mrežu i doveo svoj tim u prednost.

Nepunih 5 minuta kasnije brazilac je iz slobodnog udarca duplirao prednost za Partizan. Četiri minuta kolosalnu priliku imao je bugarin Božinov koji je snažno šutirao sa vrha šesnaesterca ali Mirković je još jednom odlično intrvenisao.

Suočen sa novim porazom Spartak se otvorio, zaigrao angažovanije u napadu, delomićno je tome doprineo i Partizan koji je dobijao instrukcije sa klupe da uspore igru, odnosno tempo, što je dalo priluku Subotičanima da malo slobodnije zaigraju.

U 83' minutu odlična solo akcija Ivanovića koji je u šesnaestercu izdriblao četvoricu Partizanovih igrača, šutirao iz povoljne šanse, ali direktno u golmana. Par minuta kasnije priliku da unese neizvesnost u meč imao je Anđić koji je šutirao sa oko 30 metara silovito, ali zamalo pored gola.

Poslednju šansu na meču imao je ipak Partizan, šutirao je ali Mirković je krajnjim naporom uspeo da izvadi loptu i izbaci je u korner.

Partizan - Spartak 2:0 (0:0)
Leonardo 55', 62'

Spartak: Mirković, Anđić, Mudrinski (16' Ivanović), Torbica (64' Đokić), Bašanović, Glavčić, Milić, Kovačević (81' Krmar), Stojković, Ćalasan, Radovanović

Prvenstvo Srbije - Superliga, nastavlja se 22. kolom koje će biti odigrano 18. februara 2017.

Na tabeli trenutno vodi Crvena zvezda sa 54 bodova, Partizan je drugi sa 48, Vojvodina ima 45, Napredak 35, Mladost 34, Javor 32, Spartak je sedmi sa 30 bodova, Radnički ima takođe 30, Voždovac 27, Rad 24, Metalac 22, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 15, Borac 15, Novi Pazar 12.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2952

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

andrej aleksejevič černišov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.