Komentara: 3
Pregleda: 3825

Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (5:0)

29.08.2016. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
Ponadao se Spartak da će eliminacija Vojvodine iz Evrope poremetiti psihu i negativno uticati na igru crveno-belih, ali novosađani su još jednom odigrali odličan i efikasan meč i nisu plavo-belima dali priliku ni da postignu počasni pogodak. Ubedljivih 5:0 i teško prizemljenje posle minimalne pobede protiv Partizana.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Vojvodine (5:0)

Derbi susret 7. kola Super lige Srbije, ujedno i ''vojvođanski derbi'', igrao se u Novom Sadu gde je Vojvodina dočekala Spartaka. Bio je ovo duel timova koji su sjajno započeli novu superligašku sezonu i nalaze se u vrhu tabele sa odličnim bodovnim saldom. Uoči ovog kola Spartak je držao poziciju broj tri.

Po mnogima ovo je trebao biti derbi u kojem će, sudeći po dosadašnjim rezultatima ove ekipe, odlučivati nijanse, hladnija glava i možda malo sreće, ali sinoć nije bilo Spartakovo veče i pet golova u mreži Subotičana, bez ijednog postignutog, dovoljno govori o tome šta se na "Karađorđu" to veče dešavalo. Vojvodina je zasluženo pobedila jer je dominirala čitav meč, a rezultat je neki bi rekli možda i nerealan, ali inspiracija domaćih i možda previše opuštenosti u redovima ekipe sa severa Bačke aktiviralo je "petardu" u sred Novog Sada.

Prvi gol je bio prava umetnost igrača Vojvodine, prvo je sjajni Paločević uposlio Jovančića, a ovaj je pronašao Malbašića za 1:0. Jovančić i Meleg su bili veoma aktivni u napadu u nastavku meča, a upravo je drugopomenuti izveo korner nakon kojeg je Vojvodina stigla do 2:0. Kovačević je dodao do Ašćerića nakon kornera, a Ašćerić je uspeo da postigne gol za 2:0.

Već u 63. minutu bilo je 3:0 za Vojvodinu, nakon udarca Ašćerića Paločević je prihvatio odbitak i poslao loptu u mrežu, da bi u 77. bilo i 4:0, a strelac je bio Zličić koji je odlično kombinovao sa Trifunovićem. Konačan rezultat postavio je mladi Zličić svojim drugim golom na utakmici, ovoga puta sa 15-ak metara od gola golmana Janoševića.

Trener Spartaka Andrej Černišov na ovom meču nije mogao da računa na dvojicu igrača iz prve postave, Farkaša koji je pauzirao zbog parnih kartona i Branimir Jočić koji će morati na operaciju kolena i kome predstoji pauza od 4-5 meseci.

Po završetku meča Černišov je čestitao šefu stručnog štabva Vojvodine Nenadu Lalatoviću na zasluženoj pobedi i priznao da njegova ekipa po kvalitetu ne može da se nosi sa novosadskim crveno-belima.

- "Imali smo sastanak sa igračima pred ovaj meč i stavili im do znanja da se sastajemo ekipom koja je pored Crvene zvezde jedna od najboljih ekipa u Srbiji. Vojvodina ima dosta dobrih igrača i odlično su organizovani i mi u ovom trenutku zaostajemo po kvalitetu u odnosu na njih. Mi možemo da se trudimo, borimo i trčimo, ali moramo biti i realni da je kvalitet na njihovoj strani. Rezultat od 5:0 svakako nije prijatan, ali pobeda je zaslužena" - istakao je Černišov

Vojvodina - Spartak Ždrepčeva krv 2:0 (5:0)
Malbašić 13', Ašćerić 31', Paločević 61', Zličić 77' i 85'

Vojvodina: Kordić – Lakićević, V. Kovačević, Puškarić, Antić – Maksimović, Jovančić – Malbašić (od 70. Babić), Paločević (od 65. Zličić), Meleg – Ašćerić (od 70. Trifunović).

Spartak ŽK: Janošević – Žuk, Anđić (od 58. Torbica), Pavićević, Mudrinski (od 46. Milić) – Mrkela, Ivanović (od 46. Savković), Bašanović, Makarić – Ađuru, Ćalasan.

Posle ovog ubedljivog praza Spartak je pao na poziciju broj 5. Posle sedam odigranih kola i dalje vodi Crvena zvezda sa 19 bodova, slede Vojvodina (16), Metalac (13), Radnički (13), Spartak (12), Voždovac (11), Partizan (10), Napredak (9), Mladost (9), Rad (9), Novi Pazar (7), Radnik (6), Javor (6), Čukarički (5), Borac (5), Bačka (4).

U narednom kolu Spartak u Novom Sadu dočekuje Javor-Matis, ali pre toga sledi dvonedeljna pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentativaca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3825

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.