Komentara: 1
Pregleda: 5592

Nataša Kovačević i Nora Trklja promoterke Subotičkog polumaratona

19.07.2017. u 10:39h
Izvor: Subotica.com
Subotički polumaraton održaće se po prvi put u našem gradu u okviru proslave Dana Subotice. Trka će se održati 2. septembra, a očekuje se učešće većeg broja rekreativaca i takmičara iz celog regiona. Promoterke su Nataša Kovačević i Nora Trklja.
Nataša Kovačević i Nora Trklja promoterke Subotičkog polumaratona

Subotički polumaraton će se održati na ulicama grada Subotice, krenuće i završiće se u centru grada, a kretaće se preko Prozivke, pored Trga žrtava fašizma, kroz Radijalac, Dudovu šumu, Čarnojevićevom ulicom, pored Crkve vaznesenja Gospodnjeg i ponovo prema centru. Ukupna dužina staze je 21 kilometar, dok će na delu staze rekreativci moći da otrče i deonicu dugu 5 kilometara. Kako je najavljeno biće organizovane i trke za decu, dužine od 100 do 300 metara.

Ispred Sportskog udruženja "Horizont" obratio se Kristifor Bogdanić koji se zahvalio Nataši što se odazvala da bude deo ove sportske manifestacije. Prvi čovek udruženja, koje je nosilac organizacije polumaratona, uz Grad Suboticu, rekao je će broj učesnika ove godine biće ograničen na 700 takmičara, odnosno rekreativaca.

- Nataša je izuzetno dirljiv primer velike životne pobede nad teškoćama, divan je primer kako se uz veru volju, hrabrost i trud može prevazići svaka prepreka i izazov. Trčanje polumaraton jeste neka vrsta takvog izazova i u toku trke potrebno je pronalaziti sve te stvari u sebi kako bismo prevazišli i uspešno završili trku. Verujemo da će Nataša inspirisati mnoge da dođu u naš grad 2. septembra i mnoge naše sugrađane da istrčimo zajedno 1. Subotički polumaraton i da ostvare svoje lične pobede, uspehe i rekorde. - istakao je Bogdanić - S obzirom da je trka kroz grad pozvao bih sugrađane da taj dan imaju više razumevanja, strpljenja, ali i da pruže podršku trkačima i organizatorima, ujedno i pokažu da je Subotica jedan divan grad u kome su svi dobrodošli.

Po rečima organizator trenutno ima oko 300 prijavljenih, najviše prijava se očekuje tokom avgusta, a odlučeno je da se na prvom subotičkom polumaratonu ograniči broj učesnika na 700. Prijave mogu da se izvrše preko zvaničnog sajta sportske manifestacije - subotickipolumaraton.com

Promoterka trke imala je priliku, uz pratnju domaćina, da obiđe subotičko veleletno zdanje, ponos grada - Gradsku kuću. Kovačevićeva se zahvalila domaćinima na toplom prijemu i izrazila zadovoljstvo što je dobila priliku da bude deo ove sportske manifestacije.

Nataša Kovačević i Nora Trklja promoterke Subotičkog polumaratona

- Subotica je oduvek bila grad u koji rado dolazim i u koji se rado vraćam. Sada imamo još jednu jaku vezu, to je polumaraton. Takmičari će imati priliku da se nadmeću sa drugima, ali i sa samim sobom. Što se mene tiče svako ko se tog dana pojavi je apsolutni pobednik jer svako ko je pristao da učestvuje odbio je da ide lakšim putem, a to rade samo pobednici. Pozvala bih sve Subotičane da dođu, da se druže sa nama i sigurna sam da će poneti lepe uspomene. - kaže Nataša Kovačević

Jedan od učesnika trke biće i narodni poslanik Balint Pastor koji se već duži niz godina rekreativno bavi trčanje i učestvovao je na brojnim maratonima u regionu. Pastor je predstavio Natašu Kovačević i objasnio zašto je ona izabrana za promotera trke.

- Za promotera prvog Subotičkog polumaratona izabrali smo Natašu Kovačević jer je simbol borbe, sportiskinja, nije trkačica i nije nikada učestvovala na polumaratonima i maratonima, što ne znači da neće. U svojoj karijeri Nataša je bila uspešna košarkašica, danas jednako tako funcionerka ŽKK "Crvena zvezda". Igrala je u mađarskom Đeru i tamo je, kao i ovde, izuzetno poštovana. Imamo višegodišnju saradnju sa njenom fondacijom. - rekao je Balint Pastor uz napomenu da će kao druga promoterka biti Nora Trklja, Subotičanka koja se već duže vreme bavi trčanje i iza sebe ima učešća na većem broju maratona, a i vlasnik je državnog rekorda na 50 kilometara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5592

Povezane vesti

Povezane teme

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.