Komentara: 0
Pregleda: 3151

Dizač tegova Spartaka Tamaš Kajdoči na Olimpijskim igrama mladih

10.07.2014. u 09:49h
Izvor: Subotica.com
Savez Srbije za dizanje tegova dobio je u ponedeljak potvrdu da će za nešto više od mesec dana moći da nastupe na Olimpijskim igrama mladih koje se održavaju u Kini. Jedini reprezentativac Srbije biće Subotičanin Tamaš Kajdoči, član KDT "Spartak" koji je svojim odličnim rezultatima u proteklom periodu skrenuo pažnju na sebe i dobio priliku da učestvuje na ovom prestižnom takmičenju za mlade.
Dizač tegova Spartaka Tamaš Kajdoči na Olimpijskim igrama mladih

Informacija o dodeli kvote za jednog takmičara za učešće na Olimpisjkim igrama mladih stigla je u ponedeljak direktno od Dr Tamaša Ajana, predsednika Međunarodne federacije za dizanje tegova i počasnog člana Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u Savezu su bez dileme odlučili da to mesto bez sumnje zaslužuje mladi i perspektivni takmičar iz Subotice - Tamaš Kajdoči.

Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova "Spartak" uz stručni nadzor trenera Stipana Virta nastupio je krajem aprila na Evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina i tom prilikom osvojio 3 medalje za reprezentaciju Srbije, koje su ujedno i prva odličja za našu državu u ovom sportu. Tamaš je krajem juna nastupio i u Kazanju (Rusija) na Svetskom juniorskom prvenstvu u dizanju tegova u kategoriji +105kg gde je osvojio 7. mesto.

Sistem kvalifikacija za Olimpijadu je takav da bez obzira na odličan plasman našeg sportiste na kvalifikacionim takmičenjima, Srbija nije imala tim od osam takmičara koji bi obezbedio dovoljan broj bodova.

Savez Srbije za dizanje tegova izražava veliku zahvalnost Međunarodnoj federaciji za dizanje tegova na ovom izuzetnom gestu. Uzimajući u obzir da je poslednji put sportista u dizanju tegova iz Srbije na Olimpijskim igrama učestvovao u Atlanti 1996. godine, učešće našeg predstavnika dobija još više na značaju, a gest IWF još je više za poštovanje.

Tamaš će se za Olimpijske igre mladih pripremati u Subotici do 29. jula, a onda zajedno sa trenerom Stipanom Vertom odlazi na završne pripreme u Sloveniju. Olimpijske igre mladih se održavaju u Nanjingu (Kina) od 14. do 28. avgusta, a samo takmičenje u dizanju tegova od 17. do 23. avgusta 2014.

Učešće Tamaša na ovom takmičenju pomogao je Olimpijski komitet Srbije, koji je ovog perspektivnog sportistu nedavno i stipendirao.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3151

Povezane vesti

Povezane teme

kdt spartak

klub dizača tegova spartak

tamaš kajdoči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.