• Pregleda: 2514

Dizač tegova Tamaš Kajdoči osvojio 3 medalje na Evropskom prvenstvu

Tamaš Kajdoči, reprezentativac Srbije i član KTD "Spartak", predvođen nacionalnim trenerom Stipanom Vertom, osvojio je tri medalje za našu zemlju na Evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina. Ovo su ujedno i prve medalje za Srbiju u ovom sportu.
Foto: dizanje.rs
Dizač tegova Tamaš Kajdoči osvojio 3 medalje na Evropskom prvenstvu

Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova "Spartak", sa nacionalnim i klupskim trenerom Stipanom Vertom, na Evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina koje je održano u Čehanovu (Poljska), od 27. aprila do 3. maja 2014. godine, u kategoriji +94 kg, osvojio je jednu srebrnu i dve bronzane medalje, koje su ujedno i prve medalje za Srbiju u ovom sportu.

U disciplini trzaj Tamaš je osvojio srebrnu medalju sa podignutih 155 kg. U izbačaju je podigao 185 kg i osvojio bronzanu medalju.

U ukupnom plasmanu, u totalu je ukupno podigavši 340 kg, osvojio još jednu bronzanu medalju.

(foto: dizanje.rs)

Koliko je ovo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre mladih bilo kvalitetno, najbolje svedoče čenjenice da je ruski takmičar koji je osvojio drugo mesto, podigao samo jedan kilogram više od Tamaša, a prvoplasirani jermenski takmičar je oborio nove svetske rekorde.

Srbija je imala još jednog predstavnika na ovom takmičenju. Mišel Gvozdenović, takmičar KDT "Jedinstvo" iz Novog Bečeja, osvojio je u kategoriji 85 kg, odlično 16. mesto sa podignutih 225 kg (100, 125).

Tamaš Kajdoči je ponovo oborio rekorde Srbije, a prema kategorizaciji za vrhunske sportiste Republike Srbije ostvario međunarodni rang u seniorskoj konkurenciji. Nakon završetka procesa kvalifikacija na drugim kontinentima, znaćemo da li Srbija ima predstavnika na Olimpijskim igrama mladih koje se održavaju ove godine u avgustu u Kini.

(foto: dizanje.rs)

Na ovaj veliki uspeh mladog Subotičanina reagovao je nacionalni Savez dizača tegova koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Sportskom savezu Subotice na poverenju i pruženoj finansijskoj i drugoj nematerijalnoj pomoći, ali i čestitao Tamašu, Stipanu i njihovom klubu na velikom rezultatu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.