Komentara: 0
Pregleda: 3232

Mladi dizač tegova Spartaka dobio podršku Olimpijskog komiteta Srbije

11.04.2014. u 12:59h
Izvor: Sportski savez Subotice
Olimpijski komitet je, na inicijativu Saveza dizača tegova Srbije, prepoznao kvalitet talentovanog subotičkog sportiste Tamaša Kajdočija, člana kluba dizača tegova "Spartak", koji je prošle godine bio četvrti na Evropskom prvenstvu gde je nastupio kao godinu dana mlađi takmičar te će u budućnosti finansijski pomagati sportski razvoj ovog mladog Subotičana.
Mladi dizač tegova Spartaka dobio podršku Olimpijskog komiteta Srbije

Na inicijativu Saveza dizača tegova Srbije juče je u Sportskom savezu Subotice organizovan zajednički sastanak koji je imao za cilj da se Olimpijski komitet još bolje upozna sa Kajdočijem i da se vidi model njegovog finansiranja u narednim godinama kako bi se pravilno sportski razvijao i beležio još bolje rezultate.

Delegaciju OK je u Sportskom savezu Subotice primio Zoran Olajić, sekretar Saveza. Prisutni su bili Srđan Šabanović ispred Olimpijskog komiteta, Milan Mihajlović, predsednik saveza dizača tegova Srbije, predstavnici kluba dizača tegova "Spatak" kao i sam Tamaš Kajdoči.

Dogovorena je da se zajedničkim snagama pomogne talentovanom Tamašu od koga se očekuju odlični rezultati u narednom periodu. Prva akcija će biti odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsku koje će finansirati Olimpijski komitet Srbije. 

Milan Mihajlović, predsednik Saveza dizača tegova Srbije ističe potrebu za saradnjom svih činilaca za razvoj vrhunskog sportiste:

- "Imamo sreće da su se posle dužeg vremena  poklopile sve okolnosti. Imamo talentovanog sportistu, dobrog trenara, dobar klub, a sve to prati razumevanje Sportskog saveza Subotice, lokalna samouprava a sada i Olimpijski Komitet Srbije. Saradnjom svih verujem da ćemo postići dobar rezultat, a plasman će doći vremenom. Najveću zahvalnost ipak dugujemo Ministarstvu omladine i sporta koji prepoznaje rad našeg Saveza i tako uspevamo da ne samo sa Tamašom nego i sa nekoliko drugih pojedinaca ostvarimo dobar sportski rezultat. Nije uvek najbitnija finansijka pomoć, po meni je važnija moralna pomoć, da šira zajednica prepozna kada se pojavi talentovan sportista. Novac će da dođe, njega nikada nije dovoljno, ali je važno da postoji razumevanje Olimpijskog komiteta i Ministarstva omladine i sporta da prepozna talentovanog sportistu i u svojim mogućnostim da uloži u njega što će sigurno dati rezultat. " - ističe Mihajlović

Izvor: Sportski savez Subotice
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3232

Povezane vesti

Povezane teme

dizanje tegova

sportski savez subotice

kdt spartak

zoran olajić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.