Komentara: 0
Pregleda: 3654

Uspeh subotičkog dizača tegova na 2. Olimpijskim igrama mladih

03.09.2014. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Tamaš Kajdoči učestvovao je u drugoj polovini avgusta na 2. Olimpijskim igrama mladih u Kini i u jakoj konkurenciji osvojio drugo mesto i srebrnu medalju za Srbiju i svoj Klub dizača tegova "Spartak". Ova medalja je ujedno i jedina za Srbiju u istoriji ovog sporta na ovom takmičenju. Tamaš već od 4. do 8 septembra nastupa na turniru "President Cup" u Rusiji, dok ga u novembru čeka Evropsko prvenstvo na Kipru.
Uspeh subotičkog dizača tegova na 2. Olimpijskim igrama mladih

Podigavši 150 kilograma u trzaju i 186 kg u izbačaju Subotičanin Tamaš Kajdoči u Nandžingu nije dostigao svoj najbolji rezultat, ali je i ovo bilo više nego dovoljno za drugu srebrnu medalju za Srbiju na 2. Olimpijskim igrama mladih koje se od 14. do 28. avgusta održavao u Kini.

Sedamnaestogodišnji Kajdoči je do srebra stigao osvojivši 336 bodova. Zlato je pripalo Simonu Martirosianu iz Jermenije sa 391 bodom, a bronza Anotniju Kuleu iz Francuske, sa 327.

Uspeh subotičkog dizača tegova na 2. Olimpijskim igrama mladih

Posle ovog uspeha u gradskom pres centru upriičen je prijem za srpskog olimpijca i njegovog trenera Stipana Verta.

Nacionalni trener i trener KDT "Spartak" Stipan Vert izrazio je svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima tokom godine i zahvalio se na pomoći svima koji su pomogli da Tamaš otputuje u Kinu, a on je to znao vratiti odličnim rezultatom i  medaljom.

Uspeh subotičkog dizača tegova na 2. Olimpijskim igrama mladih

- "Ove godine ostvarujemo vrlo lepe rezultate. Posle Evropskog prvenstva gde smo osvojili drugo i treće mesto uspeli smo da uzmemo još jednu srebrnu medalju, ovaj put na Olimpijskim igrama mladih. Zahvalni smo gradu Subotici, Pokrajinskom sekretarijatu za sport, nacionalnom Savezu i Olimpisjkom komitetu koji su prepoznali potencijal našeg dizača" - izjavio je Vert

Još uvek je vidno uzbuđen zbog ostvarenog rezultata i osvojene medalje Tamaš Kajdoči izjavio je da mu se nisu još uvek slegli utisci i da još uvek ne može da veruje šta je postigao. Kajdoči se zahvalio svima koji su pomogli, od stipendije preko finansiranja priprema na Bledu, pa sve do puta i boravka u Kini.

Uspeh subotičkog dizača tegova na 2. Olimpijskim igrama mladih

Ferenc Kiš, sekretar KDT "Spartak", zahvalio se lokalnoj samoupravi, nacionalnom Savezu i Olimpijskom komitetu na svesrdnoj pomoći u organizaciji i finansiranju odlaska Tamaša na OI u Kinu.

- "Jako se radujemo ovoj medalji. Medalja ima još veći sjaj kada se uzmu u obzir uslovi pod kojim ovaj sport funkcioniše u Srbiji. Ovo je amaterski sport, ali pobediti Ruse i Bugare koji su velesile u ovom sportu nije mala stvar. Pod stručnim vođstvom nacionalnog i klubskog trenera ostvaren je odličan rezultat, a tome je svakako pomogla podrška pokrajinskih i nacionalnih sportskih institucija kao i grada Subotice."

Uspeh subotičkog dizača tegova na 2. Olimpijskim igrama mladih

Sekretar kluba naglasio je važnu ulogu Tamašove porodice koja mu je oduvek pružala podršku i bila oslonac u sportskoj karijeri, te smatra da bez toga sva druga zalaganja bila bi uzaludna.

- "Odnos lokalne samouprave prema nama u poslednje vreme se značajno promenio na bolje i pomažu nam na svakojake načine, što nas dalje motiviše da postižemo nove uspehe i brinemo u klubu o našoj deci koja tek treba da krenu na velika takmičenja" - zaključio je Kiš

Tamaš već sutra putuje na tradicionalni turnir u Rusiji koji nosi naziv "President Cup", a koji se održava od 4 do 8. septembra u Noyabrsku. Iz Spartaka su pozvani braća Tamaš i Tivadar Kajdoči, kao i Nenad Kužić iz niškog kluba dizača tegova.

Pred kraj godine (23-28. novembar) na Kipru, u primorskom gradu Limasol, održava se Evropsko prvenstvo za mlađe seniore (do 23 godine).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3654

Povezane vesti

Povezane teme

kdt spartak

klub dizača tegova spartak

tamaš kajdoči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.