Komentara: 4
Pregleda: 3084

Srebrna medalja za Tamaša Kajdočija na Olimpijskim igrama mladih u Kini

24.08.2014. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Podigavši 150 kilograma u trzaju i 186 kg u izbačaju Subotičanin Tamaš Kajdoči u Nandžingu nije dostigao svoj najbolji rezultat, ali je i ovo bilo više nego dovoljno za drugu srebrnu medalju za Srbiju na 2. Olimpijskim igrama mladih koje se ovih dana održava u Kini.
Srebrna medalja za Tamaša Kajdočija na Olimpijskim igrama mladih u Kini

Sedamnaestogodišnji Kajdoči je do srebra stigao osvojivši 336 bodova. Zlato je pripalo Simonu Martirosianu iz Jermenije sa 391 bodom, a bronza Anotniju Kuleu iz Francuske, sa 327.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni sam Tamaš koji je istakao da je napravio odličan rezultat u veoma jakoj konkurenciji.

"Jako samo zadovoljan i ne mogu da opišem kako se dobro osećam. U trzaju sam uspeo da podignem 150, a u nabačaju 186 kilograma. Moj lični rekord je još veći, ali drago mi je da je ovo bilo dovoljno za medalju. Konkurencija je bila veoma jaka, naročito je kvalitetan takmičar Simon Martirosijan iz Jermenije koji je osvojio zlato ", izjavio je Kajdoči nakon dodele medalja i dodao da veliku zahvalnost duguje nacionalnom treneru i treneru KDT "Spartak" Stipanu Vertu koji je uz njega već duži niz godina i koji mu je pomogao da se dobro psihički i fizički pripremi i napravi dobru taktiku za ovo takmičenje.

Tamaš se zahvalio i Olimpijskom komitetu Srbije koji ga je podržavao tokom pripremnog perioda i samog takmičenja.

Srebrna medalja za Tamaša Kajdočija na Olimpijskim igrama mladih u Kini

Stipan Vert, Tamašov trener potvrdio je da je uspeh mladog Subotičanina plod odličnog rada, talenta i velikih odricanja te da je medalja zasluženo došla oko njegovog vrata.

- "Zadovoljan sam rezultatom, a naročito osvojenom medaljom. Složile su se kockice, Tamaš je podigao stotine i stotine tona u dosadašnjoj karijeri i zaslužio je ovo" - izjavio je Vert.

Tamaševa medalja je druga za Srbiju na OI mladih pošto je u četvrtak srebro osvojio i džudista Nemanja Majdov.

Olimpijske igre mladih se održavaju u Nanjingu (Kina) od 14. do 28. avgusta, a samo takmičenje u dizanju tegova održano je 17. do 23. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3084

Povezane vesti

Povezane teme

dizanje tegova

kdt spartak

klub dizača tegova spartak

tamaš kajdoči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.