Komentara: 16
Pregleda: 13648

Četiri nova slučaja zaraze, ukupno 86 sugrađana obolelo od korona virusa

03.07.2020. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Prema najnovijim podacima, od početka epidemije novog korona virusa, zaključno sa današnjim danom, u Subotici je registovano ukupno 86 osoba pozitivnih na virus kovid-19, odnosno registrovano je četiri nova slučaja ove nedelje, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.
Četiri nova slučaja zaraze, ukupno 86 sugrađana obolelo od korona virusa

Na Infektivnom odeljenju subotičke Opšte bolnice trenutno se nalazi 10 pacijenata sa sumnjom na virus kovid-19 i svi su stabilnog kliničkog stanja.

- U prethodna 24 sata u Respiratornoj ambulanti Opšte bolnice pregledano je 14 pacijenata, a pet pacijenata je hospitalizovano, odnosno zadržano na bolničkom lečenju sa sumnjom na kovid-19. Oni se nalaze u izolaciji na Infektivnom odeljenju i čekaju rezultate pi-si-ar testiranja - navodi se u saopštenju Gradskog štaba. 

Od jučerašnjih pet uzoraka koji su poslati na analizu, za troje je potvrđeno da su pozitivni na novi korona virus.

- Obzirom na porast broja zaraženih na nivou države, preporuka sugrađanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke - savetuje Gradski štab. - Apelujemo još jednom na građane da poštuju sve mere i preporuke i da se ponašaju odgovorno, vodeći računa o svom i zdravlju svojih bližnjih. Mlađoj populaciji, koja sve češće oboljeva od kovida-19, upućujemo preporuku da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru.

Gradski štab za vanredne situacije svakodnevno prati aktuelnu epidemiološku situaciju i ukoliko se ukaže potreba, navode da će doneti neophodne restriktivne mere u skladu sa procenom razvoja događaja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 13648

Povezane vesti

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.