Komentara: 12
Pregleda: 14380
Foto

U kovid ambulantu treba da se jave samo pacijenti sa temperaturom, kašljem i otežanim disanjem

01.07.2020. u 12:46h
Izvor: Subotica.com
U kovid ambulantu treba da se jave samo pacijenti sa temperaturom, kašljem i otežanim disanjem

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome infekcije, kao što su visoka temperatura i učestali kašalj, uz otežano disanje, saopštio je Dom zdravlja Subotica.

POZITIVNA JOŠ JEDNA OSOBA - Danas je jedna sugrađanka transportovana u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu jer ima pozitivan pi-si-ar test, prenosi RTV Pannon.
U Opštoj bolnici Subotica radi se po nepromenjenom rasporedu i sva odeljenja primaju pacijente - izjavila je dr Gordana Krtinić, specijalista epidemiolog za RTV Pannon.
Ona je dodala da se javlja nešto više osoba sa simptomima zaraze novim korona virusom, te da dnevno pregledaju između 10 i 15 sumnjivih slučajeva. Kod potvrđenih slučajeva većina ima blage simptome i upućena je u kućnu izolaciju. 

- Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da se jave telefonom svom izabranom lekaru, da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od kovid-19 infekcije - navode iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove podsećaju građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

U kovid ambulantu treba da se jave samo pacijenti sa temperaturom, kašljem i otežanim disanjemGrađani koji imaju navedene simptome treba da se jave u kovid ambulantu, gde će im se obaviti neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja uputiće pacijenta u ustanovu sledećeg nivoa zdravstvene zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kovid ambulanta nalazi se u Harambašićevoj 2 i radi svakog dana u nedelji od 7 do 17 časova, a broj telefona na koji građani mogu da pozovu je 065/91-85-578.

Izvor: Subotica.com
Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj Covid 19 albulanta u Harambašićevoj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 14380

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.