Komentara: 30
Pregleda: 21075
Foto

Bogat program za "Dan grada Subotice 2019"

27.08.2019. u 15:01h > 16:23
Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana grada Subotice počinje u četvrtak, 29. avgusta, a trajaće do 2. septembra. I ove godine pripremljen je bogat i raznovrstan kulturni, umetnički, sportski i zabavni program namenjen svim generacijama.
Bogat program za "Dan grada Subotice 2019"

Svečana sednica Skupštine grada ove godine održaće se 31. avgusta u 12 časova i na njoj će biti dodeljeno zvanje Počasni građanin, posthumno književniku Danilu Kišu i priznanje "Pro Urbe", koje je pripalo defektologu Danijeli Andrašić, direktoru Doma za učenike Robertu Đivanoviću i profesoru Jožefu Njeršu.

- I ove godine imaćemo program na velikoj i maloj bini. Na cetralnoj bini u petak, 30. avgusta nastupiće Subotički tamburaški orkestar, a posle njega muzička zvezda Nataša Bekvalac. U subotu će nastupiti Subotički simfonijski orkestar sa operskom divom Jadrankom Jovanović, a u nedelju na sceni će biti flamenko, bend "Night Crusers" i mađarski bend "Anna and the Barbies" - najavila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti i član Radne grupe za organizovanje proslave Dana grada. - Ništa manje interesantno neće biti ni na maloj bini na kojoj će 31. avgusta nastupiti veliki broj dece iz osnovnih i srednjih škola, udruženja, a neće izostati ni bogati programi naših kulturnih institucija.

Bogat program za "Dan grada Subotice 2019"

Posle pet godina Nataša Bekvalac biće ponovo pred subotičkom publikom.

- Ja sam Vojvođanka i vaša sam i zasta imam puno fanova iz Subotice. Pre pet godina sam nastupila u jednom klubu i baš se radujem koncertu - poručila je obožavaocima Nataša Bekvalac. - Drago mi je da sam deo obeležavanja Dana grada Subotice i sigurna sam da će biti dobra atmosfera i da ćemo se svi dobro zabaviti.

Bogat program za "Dan grada Subotice 2019"

Subotički simfonijski orkestar svake godine oduševi Subotičane sjajnim koncertom klasične muzike. Po rečima Kristine Mate, ovoga puta pripremili su dela popularne klasike sa poznatim orkestarskim delima i arijama opera i opereta.

- Program je napravljen po izboru koncertmajstora i direktora Miloša Nikolića, a dirigent će biti Mikica Jovetić. Kao solisti nastupiće naša operska diva Jadranka Jovanović, kao i talentovani sopran Pamela Kiš Ignjatov, bariton Vasa Stajkić i mecosopran Višnja Popov  - istakla je Kristina Mate. - Zahvaljujući sjajnom ozvučenju publika će imati utisak kao da je u najboljoj koncertnoj dvorani.

Bogat program za "Dan grada Subotice 2019"

U nedelju, 1. septembra, održaće se 3. Subotički polumaraton, koji će okupiti veliki broj sportista iz rekreativaca iz svih krajeva. Tokom njegovog održavanja ulice u centru grada, na Prozivci i Radijalcu biće zatvorene za saobraćaj od 9 do 13:30 časova.

Proslavu Dana grada organizuje Turistička organizacija Subotice koja je za ovogodišnji program izdvojila 3,4 miliona dinara.

Dodatak: Program proslave Dana grada Subotice 2019

Izvor: Subotica.com
Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019 Najava proslave Dana Subotice 2019
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 21075

Povezane vesti

Povezane teme

dan subotice

program dana grada

1. septembar dan subotice

proslava dana grada

program proslave dana grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.