Komentara: 1
Pregleda: 2449

Otvaranje izložbe "Marijana Buljovčić: Space shuffle" u petak u Savremenoj galeriji Subotica

28.08.2019. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave Dana grada, mlada subotička umetnica Marijana Buljovčić po prvi put će se samostalno predstaviti u Savremenoj galeriji Subotica svojim slikama, grafikama, crtežima i instalacijama. Svečano otvaranje izložbe biće u petak, 30. avgusta, s početkom u 19 časova.
Otvaranje izložbe "Marijana Buljovčić: Space shuffle" u petak u Savremenoj galeriji Subotica

Povodom Dana grada, Savremena galerija Subotica svake godine predstavi stvaralaštvo zavičajnih autora, a ovoga puta to je mlada subotička umetnica sa izložbom "Marijana Buljovčić: Space shuffle". Kako objašnjava Buljovčić, termin "space shuffle" znači lov na geometriju, ali je termin često poprimao i druga značenja.

- Nekada se verovalo da je "space shuffle" mesto, ili pak vreme, u kome se sastaju prostori i njihovi odrazi. Tačna definicija i dalje ne postoji. Neki tvrde da se njegov ulaz može uočiti tamo gde se senke poigravaju sa svetlosnim zracima. Njihova treperava igra zavodi i obmamljuje posmatrača. Nemojte im previše verovati, ipak su to samo senke - objašnjava umetnica. - Zatim, postoje uverenja da je "space shuffle" biće ili kakva pojava koju je teško, gotovo nemoguće uloviti. Niko ne zna kako ono izgleda. Pojavljuje se niotkuda i uvek u drugom obliku. Reklo bi se da ima bezbroj lica. Očevidci tvrde da je sačinjeno od kojekakvih zraka i geometrijskih oblika koji se preklapaju i prožimaju gradeći čitave metropolise. Kažu da se neki od njih mogu videti tek kada se ne gleda, kada se čvrsto zatvore kapci.

Marijana Buljovčić je rođena 18. avgusta 1991. godine u Subotici, a diplomirala je 2015. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na smeru slikarstvo u klasi Dragana Matića. Pod mentorstvom istog profesora, dve godine kasnije, diplomirala je i na master studijama. Dobitnica je nekoliko nagrada i stipentija, a takođe je izlagala na mnogobrojnim kolektivnim i samostalnim izložbama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2449

Povezane vesti

Povezane teme

izložba

dan grada

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.