Komentara: 5
Pregleda: 4429

Basket 3x3 turnir u nedelju na Gradskom trgu

15.07.2019. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
Turnir u basketu 3x3 Prvenstva Srbije za juniore i seniore, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, održaće se 21. jula (nedelja) na Gradskom trgu u Subotici. U toku su prijave.
Basket 3x3 turnir u nedelju na Gradskom trgu

U pitanju je turnir A kategorije, koji se po drugi put održava u našem gradu. Zbog loših vremenskih prilika turnir prošle godine sa malim kašnjenjem održan je u sportskoj sali MESŠC-a.

Roda Prvenstvo Srbije održava se širom Srbije. Prošle godine u 28 gradova organizovana su 33 turnira. Pobednik dobija priliku da bude deo završnog turnira na Trgu republike u Beogradu. Kako i dolikuje zemlji evropskih i svetskih vladara u basketu, 3x3 liga Srbije godinama unazad je kotirana kao najbolja na svetu na FIBA rang listi.

Treba istaći i da je ekipa "Subotica 3x3" aktuelni vicešampion Srbije u uzrastu juniora, a letos su je činili Njegoš Milović, Dušan Simjanovski, Srđan Kopunović i Stefan Bjelić.

Basket 3x3 turnir u nedelju na Gradskom trgu

BASKET TURNIR PRVENSTVA SRBIJE I U BAJMOKU - Dan ranije, u subotu 20. jula, turnir Prvenstva Srbije (B kategorija) održaće se i u Bajmoku. Kao i prošle godine takmičenje će se održati u okviru memorijala "Branko Zrnić".

Organizatorii ove godine  očekuju kvalitetan i atraktivan basket ekipa iz cele Srbije, a istovremeno pozivaju Subotičane i ekipe iz okoline da se prijave i odmere snage pod obručima sa drugim ekipama.

Kao i prošle godine igraće se na dva terena sa specijalnom podlogom, a biće organizovan blok posebno za juniore i seniore. Početak turnira je zakazan za nedelju od 11 časova, u slučaju lošeg vremena organizator će blagovremeno obavestiti o promeni lokacije.

Basket 3x3 turnir u nedelju na Gradskom trgu

Turnir u basketu an Prozivci

Prijave mogu da se obave putem interneta na zvaničnoj stranici FIBA 3x3, ili putem telefona 063/16-55-361. Kotizacija po ekipi je, za seniore 5.000 dinara, dok je za juniore 2.000 dinara. Ukupan nagradni fond je 120.000 dinara, a finalisti će dobiti i sportsku opremu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4429

Povezana vest

Povezane teme

basket

turnir u basketu

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.