Komentara: 2
Pregleda: 4473
Foto

"Komanda" pobednik basket 3x3 turnira u Subotici

23.07.2019. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Turnir u basketu 3x3 Prvenstva Srbije za juniore i seniore, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, održan je u nedelju na Gradskom trgu u Subotici. Prvo mesto u seniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa "Komanda" (BG), a kod mlađih kategorija trijumfovala je juniorska reprezentacija Srbije.
"Komanda" pobednik basket 3x3 turnira u Subotici

Turnir A kategorije, održan u našem gradu po drugi put, okupio je neke od najboljih srpskih ekipa, a titulu šampiona ponela je ekipa "Komanda". Roda Prvenstvo Srbije održava se širom Srbije. Prošle godine u 28 gradova organizovana su 33 turnira. U nedelju, 21. jula, na red je došla i Subotica.

Već u grupnoj fazi basketaši "Komande" prikazali su sjajnu igru i sa dve pobede protiv basketaša "Habibi Sisha bar" i "Intermezzo caffe" zauzeli prvo mesto. U četvrtini finala čekala ih je ekipa "Kontinental Logistik", koju su savladali više nego ubedljivo 21:7. Polufinale donelo je dosta neizvesniji duel, ali je "Komanda" ponovo bila sigurna i pobedila "Armagedon" sa 21:13.

Drugi finalista, ekipa "Detelinare" je na startu turnira deklasirala "Zonu nereda" sa 22:4, da bi u nastavku zabeležila još dve sigurne pobede protiv "Kontinenatal Logistik" i "Bed bojz". U četvrtfinalu bili su bolji od "Intermezzo caffe" sa 21:11, da bi im polufinale donelo susret sa "Dinosaurusima", koje su savladali sa 21:8.

"Komanda" pobednik basket 3x3 turnira u Subotici

"Komanda" pobednik basket 3x3 turnira u Subotici

Veliko finale donelo nam je vrlo uzbudljivu i neizvesnu utakmicu, u kojoj je slavio tim "Komande" sa 20:17 i tako došao do prve titule u okviru RODA državnog prvenstva. Od starta meča poveo je šampion, a prednost koju je stekao nije ispuštao do samog kraja, da bi na kraju slavio sa tri poena razlike i obezbedio plasman na finalni turnir prvenstva Srbije, koji će se održati 18. avgusta u Novom Sadu.

Kada je u pitanju juniorska konkurencija, imali smo priliku da vidimo više nego uzbudljive mečeve. U prvom polufinalnom duelu basketaši "SRB U18" pobedili su ekipu "Kila" sa 21:16, dok je "Dent", u još neizvesnijem meču, savladao tim "Top 4" sa 21:19. Identičnim rezultatom je "SRB U18" pobedila "Dent" u velikom finalu i domogla se titule šampiona Subotice.

"Komanda" pobednik basket 3x3 turnira u Subotici

Novčana nagrada najboljoj seniorskoj ekipi, pored plasmana na završni turnir prvenstva, iznosi 100.000 dinara. Pobednički ček "Komandi" uručio je Nemanja Simović, ispred subotičke lokalne samouprave, koja je podržala održavanje turnira.

Izvor: Subotica.com
Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3 Turnir Prvenstva Srbije u basketu 3x3
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4473

Povezana vest

Povezane teme

basket

turnir u basketu

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.