Komentara: 65
Pregleda: 14914

Apelacioni sud umanjio kazne krvnicima Zoltana Bukovca

03.11.2017. u 22:16h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu umanjene su zatvorske kazne mladićima koji su krvnički prebili Zoltana Bukovca (55).
Apelacioni sud umanjio kazne krvnicima Zoltana Bukovca

Apelacioni sud je potvrdio presudu Višeg suda u Subotici donete 5. aprila 2017. godine, za teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ali je umanjio kazne. Stefanu Loči (24), koji je osuđen na kaznu zatvora od 17 godina, a Apelacioni sud je smanjio kaznu na 15 godina. Mario Bašić Palković (21), osuđen na 15 godina, po apelacionoj presudi robijaće 14 godina. Marku Pavkoviću (23) kazna je ostala nepromenjena 14 godina, dok je Ognjenu Pavloviću (21) kazna umanjena sa 14 na 13 godina. Za I.Č., kazna maloletničkog zatvora smanjena je sa sedam na pet godina.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, branioci okrivljenih pobijali su presudu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede krivičnog zakona i odluke o kazni, Viši javni tužilac zbog odluke o kazni, a punomoćnik oštećene, Bukovčeve udovice i zbog odluke o troškovima krivičnog postupka.

- Apelacioni sud utvrdio je da su žalbe neosnovane, da tokom postupka nisu povređene odredbe ZKP-a, a da je činjenično stanje tačno i u celosti utvrđeno i pravilno podvedeno pod odgovarajuće norme Krivičnog zakonika. Što se tiče odluke o kaznama Apelacioni sud je delimično uvažio žalbe branilaca i u tom delu je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda – kaže se u saopštenju.

Podsetimo, Zoltan Bukovac napadnut je tokom noći 13. januara 2016. godine, kada je izašao na kapiju da sačeka suprugu Valeriju. Jureći drugog čoveka, njega je napala i brutalno pretukla grupa mladića. Nedužnom čoveku nanete su teške telesne povrede usled kojih je preminuo 3. februara prošle godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 65
Pregleda: 14914

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.