Komentara: 44
Pregleda: 22793

Pretučeni muškarac u teškom stanju u Urgentnom centru u Novom Sadu

18.01.2016. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Kako saznajemo iz Kliničkog centra Vojvodine 55-godišnji Z.B. kojeg je u sredu naveče napala grupa mladića nalazi se u teškom stanju na intenzivnoj nezi Urgentnog centra u Novom Sadu.
Pretučeni muškarac u teškom stanju u Urgentnom centru u Novom Sadu

Incident se dogodio u sredu oko 23 časa kada je grupa mladića nasrnula na Z.B. koji se nalazio ispred stambenog objekta u naselju Kertvaroš, a koji je u tom trenutku čekao suprugu da dođe sa posla. Policija je isto veče identifikovala i privela sedam mladića koji se sumnjiče da su učestvovali u premlaćivanju starijeg sugrađanina, kvalifikujući napad kao teško ubistvo u pokušaju.

Hitna pomoć je vrlo brzo izašla na lice mesta, ukazala prvu pomoć i transportovala 55-godišnjaka u Opštu bolnicu gde su mu konstatovane teške povrede glave, lom rebara, a kako nezvanično saznajemo došlo je i do povrede kičmenog stuba, te je u takvom stanju hitno prevežen u novosadski Urgentni centar.

Po informacijama koje smo dobili jutros (ponedeljak, 10 časova) iz Kliničkog centra Vojvodine Z.B. se trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru u Novom Sadu u veoma teškom zdravstvenom stanju zbog povreda koje su nastale usled premlaćivanja. Saznali smo i da je Z.B. od ranije bolovao od teškog emfizema pluća.

Kako saznajemo iz Višeg suda osumnjičenima kojima je u noći između srede i četvrtka određeno policijsko zadržavanje od 48 časova Viši sud je odredio 30-odnevni pritvor.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici je odredio pritvor do 30 dana protiv sedmorice okrivljenih, koji se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo u pokušaju iz čl. 114 KZ u vezi sa čl. 30 i 33 KZ. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke, obezbeđenja dokaza, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koji su doveli do uznemiranja javnosti, a sve u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka. Protiv onih okrivljenih koji su već osuđivani, pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 44
Pregleda: 22793

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.