Komentara: 21
Pregleda: 8349

30 dana pritvora za Kasu i saradnike

22.11.2012. u 19:29h
Izvor: Blic
Sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru subotičke filijale "Agrobanke" Jožefu Kasi i trojici njegovih saradnika, izjavio je danas Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.
30 dana pritvora za Kasu i saradnike

Pritvor je određen po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Naredbom tužilaštva od 21. novembra, istraga je pokrenuta protiv Kase, njegovog zamenika u "Agrobnanci" Zorana Maleševića, vlasnika preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" Peđe Mališanovića i sudskog veštaka Miomira Paovice, rekao je Radisavljević.

On je kazao da je istom naredbom istraga proširena na osumnjičene protiv kojih se već vodi postupak Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Bobana Labana i Vehba Pavića.

Tužilac za organizovani kriminal precizirao je da se ova istraga vodi u vezi sa izdatim bankarskim garancijama u filijali "Agrobanke" u Subotici preduzećima "Azohemija", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica".

Policija i tužilaštvo nastavljaju rad na ovom predmetu i proveravaju bankarske garancije i kredite koje je "Agrobanka" od 2006. do 2011. izdavala drugim pravnim licima koja do sada nisu bila obuhvaćena istragom pokrenutom 8. avgusta ove godine, istakao je tužilac za organizovani kriminal.

Zbog malverzacija u poslovanju "Agrobanke" 9. avgusta je uhapšen bivši predsednik IO "Agrobanke" Dušan Antonić. On je dan ranije napustio Srbiju, a uhapšen je na graničnom prelazu kod Sremske Rače, na ulasku u zemlju.

30 dana pritvora za Kasu i saradnike

Pored Antonića, tada su privedeni i saslušani i njegov sin Milan, kao i saradnici Slavoljub Korićanac, Branimir Uzelac, Suad Hasović, Vehbo Papić, Boban Labović, Miloš Uzelac i Bojan Zarić.

 Bivši predsednik IO "Agrobanke" dan uoči hapšenja za B92 govorio je o tome ko je kriv za manjak od 300 miliona evra i priznao da je od banke dobio 600.000 evra.

Zbog malverzacija 25. avgusta su uhapšeni Radoslav Sekulić, vlasnik "Habitfarma", njegov sin Duško Sekulić, kao i odgovorna lica u preduzećima "Habitfarm", "Svis farmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani" - Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić, Dragovan Milinković i Nenad Maričić.

Oni su bili korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a njihove neizmirene obaveze prema toj banci su veće od pet i po milijardi dinara. Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", nad nekima je pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

Takođe, krajem oktobra u nastavku istrage o aferi "Agrobanka" privedeni su Bojan Simonović, član IO "Agrobanke", Stevan Alavanja, vlasnik "Asproma", i Predrag Vučković, direktor "Agrartrejda".

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 8349

Povezane vesti

Povezane teme

Jožef Kasa

azohem

agrobanka

peđa mališanović

zoran malešević

miomir paovica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.