Komentara: 29
Pregleda: 15624

160.000 poseta Zoo vrtu na Paliću tokom 2012. godine

05.02.2013. u 10:13h
Izvor: Zoološki vrt Palić
Zoološki vrt na Paliću tokom 2012. godine posetilo je preko 160.000 ljubitelja životinja iz cele Srbije i veliki broj gostiju iz inostranstva. U prošloj godini aktivno se radilo na poboljšanju uslova života životinja i renoviranju obrazvnih objekata unutar samog vrta. U 2013. godini najavljuju još unapređivanja stambenog prostora za životinje kao i obogaćivanje postojećeg fonda životinja sa novim vrstama. Cene ulaznica ostaju nepromenjene, a i dalje postoje popusti za određene kategorije i grupne posete.
160.000 poseta Zoo vrtu na Paliću tokom 2012. godine

Tokom 2012. vrt je posetilo preko 160 hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Zahvaljujući IPA programima prekogranične saradnje postali su poznato odredište i gostima iz Segedina i okoline. 

Od ukupnog broja gostiju njih 4235 je imalo slobodan ulaz. To su pre svega organizacije i udruženja koje pomažu licima sa posebnim potrebama. Sa ovakvim akcijama nastavljaju i u ovoj godini pa će tako otvorena vrata zoo vrta imati Gerontološki centar iz Subotice, Kolevka i škola Žarko Zrenjanin.

Tokom 2012. vrt se potrudio da uvede novine i poboljša uslove držanja životinja. Rekonstruisana je slonara i volijera slonice Marte pa ona sada ima jezerce sa vodopadom, bolje grejanje i veliko drvo za češkanje. Uređen je bazen za foke sa novim filtracionim sistemom, uređena je nova učionica za decu i kao najznačajniji od svih jeste objekat za mrkog medu sa pećinom za posetioce i 800 kvadrata dvorišta sa prirodnim uslovima gde će medvedica moći da kopa, da se penje ili jednostavno da se izležava na suncu.

Od novih životinjskih vrsta tu su bile nove ptice npr. kukubare i mali rio-napo tamarini. Višak lavova i koati su poklonjeni zoo vrtovima u Budimpešti i Osijeku a za uzvrat od njih ove godine očekujemo nove vrste životinja za naš vrt – što za sada drže kao iznenađenje za sve posetioce.

Osim izložbenog dela, punim kapacitetom je tokom 2012. radilo i prihvatilište za divlje životinje u koje dolaze ranjene i zaplenjene životinje, najviše ptice, ali i gmizavci i majmuni.

Ove godine Zoo vrt "Palić" želi da nastavi sa obogaćivanjem sadržaja i nabavkom novih životinjskih vrsta, da poboljša uslove obrazovanja i prihvata životinja i nastavi razvojem kako bi turisti koji dođu u vrt i dalje odlazili zadovoljni sa pozitivnim utiscima koje će podeliti i drugima.

Nova sezona u Zoološkom vrtu na Paliću - stare cene

Zoološki vrt Palić od 4. februara je i zvanično počeo novu sezonu otvaranjem blagajne. Za sve posetioce koji vole da šetaju i po nešto hladnijem vremenu radno vreme je svaki dan od 9 do 16 časova, a cene svih kategorija ulaznica za 2013. ostaju u celosti nepromenjene u odnosu na prošlu sezonu i iznose po kategorijama:

1. Pojedinačna 250 din
2. Roditeljska - (majka i otac sa svojom decom do 15 godina) 700 din
3. Dečija - do 15 godina 200 din
4. Ekskurzije  i kolektivna ulaznica - grupne posete, više od 10 osoba istovremeno 200 din
5. Penzioneri 200 din
6. Vrtići 100 din
7. Sezonska - neograničeni broj ulaza za celu godinu - važi na ime 600 din

Napomena:

  • Vođe grupa ekskurzija imaju slobodan ulaz!
  • Ulaz deci ispod 15 godina bez pratnje punoletne osobe nije dozvoljen!
  • Deca do 7 godina, pojedinačno, uz pratnju roditelja imaju slobodan ulaz
Izvor: Zoološki vrt Palić
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 15624

Povezane vesti

Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.